Dünya 'Kazanova' mahkum hemşireyi yaktı! Aşk üçgeninde skandal detaylar

'Kazanova' mahkum hemşireyi yaktı! Aşk üçgeninde skandal detaylar

19.10.2022 - 12:04 | Son Güncellenme:

Revirde tanıştılar, aylarca gizlice aşk yaşadılar. Bu sırada, mahkumun hemşirenin yanı sıra bir kadın gardiyanla da ilişkisi vardı. Hapishanenin yüksek duvarları arkasındaki aşk üçgeni aylarca gizemini korudu. Ta ki, skandal ortalığa saçılıncaya kadar.

Kazanova mahkum hemşireyi yaktı Aşk üçgeninde skandal detaylar

Genç hemşire cezaevinde göreve başladığında, yaşanacakların bir ülkeyi çalkalayacağını kimse tahmin edemezdi. Hapishanede hastalanan bir mahkumun reviri ziyaret etmesi, skandalın ilk adımıydı.

Haberin Devamı

Hemşire ve mahkum arasında başlayan 'gizli aşk'ı kimsenin ruhu duymadı. Ancak 'kazanova' mahkuma bir sevgili yetmedi, bir kadın gardiyanla daha ilişkiye girdi.

'Gizli aşk'ın önünü mahkumun başka bir cezaevine gönderilmesi de kesemedi. Annesinden hemşirenin Instagram hesabını takip etmesini isteyen mahkum, istediğini kısa sürede elde etti. Artık 'telefon aşkı' yaşıyorlardı.

Hapishanenin telefonundan gerçekleşen 'uygunsuz konuşmalar' kayıt ediliyordu.

Hapishanenin yüksek duvarları arkasındaki aşk üçgeni aylarca gizemini korudu. Ta ki, skandal ortalığa saçılıncaya kadar.

Galler'in başkenti Cardiff'te mahkemeye çıkarılan cezaevi hemşiresi Elyse Hibbs, altı ay hapis cezasına çarptırıldı. İngiliz medyası tarafından yakından takip edilen dava, Cardiff Kraliyet Mahkemesi'nde görüldü.

Haberin Devamı

Halihazırda 25 yaşında olan hemşire Hibbs, Galler Bridgend'deki HMP Parc cezaevinde 2018 yılının Eylül ayında çalışmaya başladı. Medyanın 'kazanova' adını taktığı mahkumla ise, revirdeki tedavi sırasında tanıştı.

Kazanova mahkum hemşireyi yaktı Aşk üçgeninde skandal detaylar

B kategorisinde yer alan hapishanenin duvarları arkasındaki gizli aşk, Mayıs 2021'e kadar fark edilmedi. Bu sırada, mahkumun hemşirenin yanı sıra gözaltı memuru Ruth Shmylo ile de ilişkisi vardı.

İsmi açıklanmayan 'kazanova' mahkum, Aralık 2020'den Nisan 2021'e kadar Hibbs'in haberi olmadan Shmylo ile birlikte oldu.

Hareketlerindeki değişiklik hapishanedeki diğer görevlilerin gözünden kaçmayan mahkum, Shmylo ile ilişkisi bittikten bir ay sonra, Mayıs 2021'de Manchester'daki bir cezaevine nakledildi.

Manchester'a gerçekleşen transfer, mahkum ve gizli aşkı Hibbs'in bağlantısını koparmadı. İkili bu kez, telefonla konuşmaya ve mesajlaşmaya başladı. Mahkum, annesinden hemşirenin Instagram hesabını takip etmesini istedi. Elyse Hibbs, Instagram hesabından kendisine mesaj atan anneye cep telefonunu verdi.

Cep telefonunun devreye girmesiyle iletişim hız kesmeden sürdü, bazı konuşmalar cezaevi telefonlarından yapıldı ve kayıtlara geçti. 'Uygunsuz konuşmalar'ın kayıtları mahkemede soğuk duş etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Kazanova mahkum hemşireyi yaktı Aşk üçgeninde skandal detaylar

Karar duruşmasında söz alan savcı Matthew Cobbe, ikili arasındaki 'telefon aşkı'nın beş hafta ve beş günden fazla sürdüğünü belirtiyor. Konuşmaları 'flörtöz' olarak tanımlayan savcı, "Mahkum 'Seni seviyorum' diyordu, hemşire ise 'Ben de' diyerek yanıtlıyordu" ifadesini kullandı.

Mahkumun hemşireyi sürekli 'manipüle' ettiğini aktaran savcı Cobbe, aşk konuşmaları arasında geçen hapishane yozlaşması üstüne diyalogları da mahkemeye dinletti. 'Kazanova' mahkumun birçok kez hemşireye kendisiyle irtibatını kesmesini ima etti ancak aralarındaki telefon aşkı sürdü.

 

Hemşire Hibbs, mahkemede mahkum tarafından 'istismar edildiği'ni savundu, tehdit altında hissettiği için iletişimi koparamadığını ileri sürdü.

Hibbs'in avukatı Adam Sharp ise, ikilinin yüzyüze görüşmediğini iddia edip müvekkilinin o zaman 23 yaşında, genç, deneyimsiz ve duygusal anlamda hassas durumda olduğunu, söz konusu ilişkiden herhangi bir maddi kazanç elde etmediğini söyledi. Avukat, Hibbs'in pişman olduğunu ifade ettiğini ve cezasının ertelenmesini talep ettiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Ancak savunma tarafının çabaları bir hapis cezasının verilmesini engellemedi, hakim Tracey Lloyd-Clarke Hibbs'in 'yanlış bir şey' yaptığını bildiğini söyledi. Altı aylık cezayı açıklayan hakim Lloyd-Clarke, "Sen flört etmişsin. Bir cezaevi çalışanı olarak kuralları ihlal etmişsin. Sorumlu davranmamışsın" dedi.

Bu yıl Haziran ayında hasta olduğu greekçesiyle rapor alan hemşire Hibbs, 6 Temmuz tarihinde ise istifa etti. Yedi gün sonra ise, tutuklanıp cezaevine gönderildi.