Dünya Kesinti, bakanı yedi

Kesinti, bakanı yedi

30.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak’ta yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ciddi protestolar gerçekleştirilmesi üzerine Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Elektrik Bakanı Kasım el-Fehdavi’yi görevinden uzaklaştırdı.

Kesinti, bakanı yedi

İbadi’nin basın ofisinden yapılan açıklamada, “Başbakan İbadi, elektrik hizmetinin gerilemesinden dolayı hakkında başlatılan soruşturmalar bitene kadar Elektrik Bakanı Kasım el-Fehdavi’yi görevinden el çektirdi” ifadelerine yer verildi. İran’ın borçlarını ödeyemeyen Irak’ta meydana gelen elektrik kesintileri, ülkenin güneyindeki Basra’yı ve diğer birçok kenti günlerce elektriksiz bırakmıştı. Kesintiler nedeniyle hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı bölgede halk, protestolar düzenlemişti. İşsizlik sorunuyla başlayan ve elektrik kesintileriyle daha da tırmanan gösteriler, Basra, Musenna, Zikar, Meysan ve Necef’ten kısa süre sonra başkent Bağdat’a da sıçramıştı.

Haberin Devamı

Seyahat yasağı

Bununla birlikte görevinden uzaklaştırılan Elektrik Bakanı el-Fehdavi’ye yurt içi ve yurt dışı seyahat yasağı getirildi. Başkent Bağdat’ta emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak’ta yolsuzlukları araştırma görevi yürüten Şeffaflık Kurumu tarafından hakkındaki yolsuzluk soruşturmaları bitinceye dek görevinden uzaklaştırılan Fehdavi hakkında yurt içi ve yurt dışı seyahat yasağı getirilmesi kararı alındı.

Yazarlar