Dünya Kırgız liderin kızının emzirme fotoğrafları tartışma yarattı

Kırgız liderin kızının emzirme fotoğrafları tartışma yarattı

19.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in 20 yaşındaki en küçük kızı Aliya Şagieva’nın hamileliğinin aşamalarını ve 6 aylık olan oğlu Tagir’i emzirme fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşması ülkede tartışma konusu oldu.

Kırgız liderin kızının emzirme  fotoğrafları tartışma yarattı

Nüfusunun yüzde 75’ini Müslümanların oluşturduğu ülkede muhafazakâr kesim analık görevinin cinsel objeye dönüştürüldüğünü savunarak bu paylaşımlara tepki gösterdi. Şagieva, gelen eleştirilere yanıt olarak, “Namus hakkındaki kurallar ve düşünceler, zamana ve kültüre göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle namus kavramı hakkında tartışmak anlamsız. Bundan birkaç nesil sonra neyin kabul edilebilir olup olmayacağını kim bilebilir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Genç anne, hamileliğinin aşamalarını paylaşırken gelen eleştirilere verdiği yanıt sonrası paylaşımlarını sürdürdü. Instagram hesabından yaptığı emzirme fotoğrafları paylaşımları ise ülkedeki tartışmayı büyüttü. Tartışmanın ülke sınırlarının dışına çıkarak büyümesi sonrası Aliya Shagieva Instagram hesabını kapattı.