Dünya Kızını istismar eden arkadaşına mezarını kazdırdı! Rusya'yı sallayan olayda mahkeme kararını verdi

Kızını istismar eden arkadaşına mezarını kazdırdı! Rusya'yı sallayan olayda mahkeme kararını verdi

21.04.2022 - 16:25 | Son Güncellenme:

En yakın arkadaşının, altı yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğunu öğrendiğinde gözü döndü, bir ormanda kendisini öldürmeye zorlayarak mezarını kazdırdı. Tüm ülke ceza almaması için ayağa kalktı, Rusya'da yaşanan korkunç olayda mahkeme kararını verdi.

Kızını istismar eden arkadaşına mezarını kazdırdı Rusyayı sallayan olayda mahkeme kararını verdi

Baba Vyacheslav (Slava) Matrosov, en yakın arkadaşı Oleg Sviridov'un cep telefonunda kızını cinsel ilişkiye zorladığını gösteren mide bulandırıcı görüntüler bulduğunda öfkeden çılgına döndü. Sviridov'un telefonundan açık cinsel istismar görüntüleri çekildiğinde, kız sadece altı yaşındaydı. Şimdi dokuz yaşında olan kızının görüntülerde yalvardığı duyuluyordu. Eski arkadaşı olan 32 yaşındaki Sviridov'u ülkenin Samara bölgesindeki bir ormanda kendi mezarını kazmaya zorladı. 35 yaşındaki baba Matrosov, Sviridov ile girdiği kavganın ardından cinsel saldırganın aldığı bıçak yaraları nedeniyle kısa süre sonra öldüğünü söyledi. Olay önce tüm ülkeyi, sonra da dünya kamuoyunu sarstı. 

Haberin Devamı

HALK MAHKEME MASRAFLARI İÇİN PARA TOPLADI: 'ANLAYIŞ BEKLİYORUZ'

Matrovov'un çocuk istismarcısı Sviridov'un öldürülmesiyle suçlanmasının ardından Samara bölgesinde bir halk desteği dalgası yaşandı ve dava uluslararası kamuoyunun gündemine geldi. Pribrezhnoye köyünün yerlileri, yasal masraflar için para topladı. Köy sakinleri "Çocuklarımızı bir istismarcıdan kurtardığı için onu destekliyoruz" diye konuştu. Olayı takip eden haftalarda, Rusya'nın sıkı bir şekilde kontrol edilen yayın haberlerinde önde gelen gazeteciler de dahil olmak üzere, Matrosov'a kamuoyu desteği yağdı. Vintai köyünden yerel halk, cinayeti itiraf ettikten sonra roket motoru fabrikası işçisinin beraatini ve hapisten kurtulmasını talep etmek için 2 bin 500 imzaya ulaşan bir imza kampanyası başlattı. Matrosov için hazırlanan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

Sviridov uyuyakaldığında Vyacheslav cep telefonunu aldı ve arkadaşının neye baktığını görmek istedi. Hangi baba olsa bunu yapar, çocuğunu taciz ederken gördüğü birini öldürürdü. Bu herkese örnek olacak. Bu nedenle yürütme organından, İçişleri Bakanlığı'ndan ve Soruşturma Komitesi'nden anlayış bekliyoruz.

ÜLKE AYAĞA KALKTI, ADLİ TIP RAPORU AÇIKLANDI

Matrosov başlangıçta kasıtlı cinayet şüphesiyle tutuklandı ancak bu suçlama Rus kamuoyunda büyük bir tepkiye neden oldu. Bu hafta Matrosov, Samara'daki Krasnoglinsky Mahkemesi tarafından arkadaşını 'intihara zorlamaktan' suçlu bulundu. Eski bir roket motoru fabrikası işçisi olan Matrosov, cinayetle suçlansaydı 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilirdi. Tanınmış TV gazetecisi ve eski Rusya Devlet Başkanı adayı Ksenia Sobchak takipçilerine şunları söyledi: "Bütün ebeveynler istismarcının katilini savunuyor. Alışılmadık bir şekilde, baba, duruşmaya kadar gözaltında değil, ev hapsinde tutuldu. Tehdit veya taciz yoluyla bir kişiyi intihara teşvik etmekle suçlandı." Davaya yakın bir kaynak, ayrıntılı adli tıp kanıtlarının Matrosov'un Sviridov'u cesedinin bulunduğu ormanda bıçaklamadığını gösterdiğini söyledi. Sviridov'a polise gitmesi ve kıza cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etmesi için ültimatom verildiği, aksi taktirde babasının gazabıyla yüzleşeceğinin söylendiğine dair iddialar var.

'ALDIĞI CEZA BİZİ ŞOKE ETTİ'

Köydeki başka iki çocuğun da Sviridov tarafından taciz edildiğinden korkuluyor. Mahkeme, Matrosov'a 18 ay hapis cezası verdi. Matrosov'un aile dostu ve kendi kızının da istismara uğradığı iddia edilen Sviridov'un eski kız arkadaşı 43 yaşındaki Oksana Kazakova, mahkeme kararında yaşadıkları şoku şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Mahkemede kararı duyduktan sonra hepimiz çok üzüldük. Herkes Slava'nın cezasının ertelenmesini umuyordu ama o 18 ay ceza aldı. Şoke olduk. Elbette, çok daha uzun bir ceza alabilirdi ve 18 ay çok uzun bir süre değil. Gerçekten de yıl sonunda bir başkanlık affı alacağını umuyoruz. Bu, tüm arkadaşları ve ailesi için büyük bir nimet olur.

POLİS 'İNSAN AVI' BAŞLATTI ANCAK BABA DAHA ÖNCE YAKALADI

Matrosov, en fazla altı yıl hapis cezası gerektiren 'bir kişiyi intihara teşvik veya tehdit veya taciz yoluyla intihara teşebbüs' suçlamasıyla yargılandı. Matrosov, önce tecavüzleri yerel polise bildirdiğini ve polisin Sviridov için insan avı başlattığını ancak kendisinin polislerden önce çocuk istismarcısını yakalamayı başardığını söyledi. Sviridov'u öldürdüğünü inkar etmeyen Matrosov, olayın 'bir kavga sırasında bıçağı saplaması sonucu' gerçekleştiğini iddia etti ve kasıtlı bir cinayet olmadığını savundu.

BAŞKA ÇOCUKLARI DA TACİZ ETTİ, SVİDROV'UN ANNESİ KONUŞTU

Polis kaynakları, ölen adamın telefonunda, altı ve 11 yaşlarındaki köyden iki kız çocuğuna daha şiddet uygulandığını gösteren mide bulandırıcı videolar içerdiğini söyledi. Videolar, şüphelinin Matrosov'un telefonundaki görüntüleri keşfetmesinden önce, beş yıl boyunca çocukları taciz ettiğini gösteriyordu. Kurbanlarından birisinin eski sevgilisinin kızı olduğu bildirildi. Moskovsky Komsomolets gazetesine bir arkadaşı, "Kadının ilk evliliğinden bir kızı oldu. Şimdi o çocuğu da taciz ettiği ortaya çıktı.Köyde sürekli olarak ortağının kızı ve Vyacheslav'ın büyük kızı ile birlikte görülüyordu. Çocuklara bunu yaptığı kimsenin aklına gelmezdi." Sviridov'un annesi, oğlunun sık sık Vyacheslav'ın çocuklarına bakıcılık yaptığını ve iki adamın uzun zamandır arkadaş olduklarını söyledi ve "Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum. Sarhoş olmalı. Büyük ihtimalle sarhoştu. Çocuklarını her zaman ona bıraktılar. Bu kızlara bakıcılık yaptığında, eve normal bir şekilde, iyi bir ruh hali içinde dönüyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

Avukat Vera Podkolzina, Sviridov'un suçluluğunu video görüntülerine dayanarak kanıtlamanın, Matrosov'un hafif bir cezaya çarptırılması için kritik olduğunu söyledi. Milletvekili Oksana Pushkina, çocuk istismarını caydırmak için daha sert yasal yaptırımlar çağrısında bulundu ve "İstismarcılara karşı sert yasal önlemlere ihtiyacımız var" dedi.