Dünya Kleopatra & Antonius tünelin ucunda mı?

Kleopatra & Antonius tünelin ucunda mı?

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mısır’daki bir tapınakta bulunan tünelin, aşklarıyla tarihe geçen Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Romalı komutan Marcus Antonius’un mezarlarına açıldığı düşünülüyor.

Kleopatra & Antonius tünelin ucunda mı

Mısır’ın İskenderiye kentindeki antik Taposiris Magna Tapınağı’nda 10 yıldır süren kazıda tünel bulundu. Arkeologlar, tapınağın 43 metre altında keşfedilen bu tünelin ucunun Antik Mısır’ın son Helenistik Kraliçesi Kleopatra ile sevgilisi, Romalı komutan Marcus Antonius’un mezarlarına açılabileceğini bildirdi. Arkeolog Kathleen Martinez, uzun süredir tarihi âşıkların bu tapınağa defnedildiğine inanıyordu. Yeni keşfedilen geometrik şekilli tünel, mezarların tapınakta olabileceği ihtimalini güçlendirdi. 1.400 metrelik tünelin bulunduğu tapınağın adı da “Osiris’in büyük mezarı” anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Kleopatra & Antonius tünelin ucunda mı

Martinez şunları söyledi: “Antonius, ilk Roma İmparatoru Augustus’a yenildikten sonra intihar etmişti. Kleopatra da sevgilisi Antonius ile birlikte tapınağa gömülmesi için plan hazırlamıştı. Çünkü inançlarına göre tapınağa gömülmeleri sayesinde tanrılar iki âşığın bir şekilde yaşamasına izin verecek, böylece sonsuz hayata kavuşacaklardı.” Kayıtlara göre, Augustus ile arasını düzeltmek için onun kardeşi Octavia ile evlenen Antonius, Kleopatra’ya âşık olunca eşini terk etmişti. Kleopatra ile evlenen Antonius, yabancılarla evliliği yasaklayan Roma yasasını çiğnemişti. Savaş açıp Mısır’a gelen Augustus da âşıkları yenmişti. Peş peşe intihar eden Antonius ile Kleopatra’nın mezarları asırlardır kayıp olarak biliniyor. Kleopatra, Milattan Önce 51’den 30’a kadar hüküm sürmüştü. 

Haberin Devamı

Kleopatra & Antonius tünelin ucunda mı