Dünya Koluna takılan doğum kontrol implantını 'kaybetti': 6 yıl sonra akciğerinden çıktı!

Koluna takılan doğum kontrol implantını 'kaybetti': 6 yıl sonra akciğerinden çıktı!

08.04.2024 - 15:27 | Son Güncellenme:

Gittiği sayısız doktor, yıllar önce 'kaybettiği' implantı tespit etmeyi başaramadı. En sonunda çekilen röntgen şoke eden manzarayı gözler önüne serdi.

Koluna takılan doğum kontrol implantını kaybetti: 6 yıl sonra akciğerinden çıktı

Rebecca Hardy adındaki genç kadın, 2018'de kola takılan hamilelik önleyici implantlardan kullanmaya başlamıştı. Ancak Hardy deri altına yerleştirilen implantı çıkarmayı başaramadı.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda yaşadıklarını anlatan 29 yaşındaki kadın, 2021 yılında doktora başvurması üzerine, hekimlerin implantın kolunda olmadığını keşfettiklerini anlattı. İki çocuk annesi, bu süreçte birçok doktora gittiğini ancak hiçbirinin implantın vücudunda nerede olduğunu çözemediğini söyleyerek devam etti. 

En sonunda ise, gittiği hastanede doktorlardan biri röntgen çektirmesini istedi. Doktorlar, röntgen sonuçlarını incelediklerinde implantın Hardy'nin akciğerinde sıkıştığını tespit etti.

Hardy, doktorların kendisine implantı ameliyatla çıkarma seçeneği sunduklarını fakat bunun tehlikeli bir prosedür olduğu uyarısında bulunduklarının altını çizdi. Doktorlar özellikle ameliyat sırasında atardamarın yırtılma riski olduğunu belirterek, implantın çıkarılabileceğine dair garanti veremedi.  

Haberin Devamı

"Bakmam gereken 6 ve 7 yaşlarında iki çocuğum var" diyen genç kadın,  herhangi bir fiziki sorun yaşamadığı ve risk almak istemediği için ameliyat olmayı tercih etmediğini aktardı. Doğum kontrol implantları, üç yıla kadar hamileliği önleyici özelliğini korumaya devam ediyor. Progesteron hormonu içeren ve derinin altına yerleştirilen implantlar, yumurtlamayı durdurarak ve servikal mukusu kalınlaştırıyor, böylece de hamileliği önlüyor.