Dünya Komşuda bugün seçim var

Komşuda bugün seçim var

25.01.2015 - 13:08 | Son Güncellenme:

Yunanistan’da bugün gerçekleştiren genel seçimlerde oy verme işlemi sabah erken saatlerde başladı. Aleksis Çipras'ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Komşuda bugün seçim var

Yunanistan'da, seçimlerin favorisi olarak ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras görülüyor. Buna karşılık kamuoyu yoklamalarında rakibinin 4-6 puan gerisinde bulunan Yeni Demokrasi Partisi (ND) Genel Başkanı Antonis Samaras, son anda kararsızların oylarını alarak durumu lehine çevirmeyi umut ediyor.

Haberin Devamı

Yunanistan’da daha önce gerçekleştirilen seçimlerde cumhurbaşkanının seçilememesi üzerine bugün genel seçimlerin yapılması planlanmıştı. Seçim barajının yüzde 3 olduğu Yunanistan’da bugün gerçekleştirilen seçimlerde Çipras’ın yüzde 35 civarında oy alması bekleniyor.

Yunanistan’da daha önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hükümetin desteklediği ve aday olan Stavros Dimas, yeterli oyu alamayarak cumhurbaşkanı seçilememişti. Yunanistan Anayasası’na göre üç turda da cumhurbaşkanı seçilememesi halinde bir ay içince yeni bir genel seçim yapılması gerekiyor.