Dünya Kongrenin yıldızı Michelle

Kongrenin yıldızı Michelle

27.08.2008 - 00:53 | Son Güncellenme:

Demokratik Parti’nin başkan adayı Barack Obama, partisinin Denver’daki kongresine videokonferansla bağlanırken, podyumdaki eşi Michelle, kızları Sasha ve Malia’ya babalarını gösteriyordu.

Kongrenin yıldızı Michelle

ABD’nin Denver kentinde önceki gün başlayan Demokratik Parti’nin dört günlük kongresinde ilk gecenin yıldızı, başkan adayı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama oldu. 4 bin 400 delegenin katıldığı ve 15 binin üzerinde basın mensubu tarafından izlenen kongrede Obama’nın başkan adaylığı delegeler tarafından tescil edilecek. 
First-lady adayı Michelle Obama, kongrenin ilk gecesinin finalinde turkuaz renkli bir elbiseyle kürsüye gelerek orta halli ailesinin öyküsünü, MS hastalığından genç denebilecek yaşta yitirdiği babasını, Barack Obama ile tanışmasını anlattı.
Michelle Obama, konuşmasını, “Tanıdığım adam hâlâ 19 yıl önce tanıştığım, aşık olduğum adam, ilk bebeğimizle beni eve götürürken heyecan ve endişe içinde çok yavaş araba kullanan, çocuğumuzun sorumluluğunu bütün ağırlığıyla üzerinde hisseden adam. Korkularımızı değil umutlarımızı dinlediğimiz, şüpheden vazgeçip hayal ettiğimiz seçimi. Şimdi başladığımız işi tamamlamalı ve Obama’yı başkan seçmeliyiz” diyerek noktaladı ve büyük alkış aldı.