Dünya Kosova'da gergin saatler

Kosova'da gergin saatler

06.06.2008 - 20:02 | Son Güncellenme:

Kosovalı Sırplar kendi belediye meclislerini kurdu, geçici bir parlamento kurma hazırlıkları ise sürüyor

Kosovada gergin saatler

KOSOVA'da, Sırpların yoğun olduğu Mitovica'da biraraya gelen Kosovalı Sırplar, Sırbistan seçimlerinden çıkan sonuca dayanarak belediye meclislerini kurduklarını açıkladı. Kosovalı Sırp liderler, en kısa sürede geçici bir parlamento kuracaklarını ve başına da Sırp Radikal Partisi Nenad Toplicevic'i geçireceklerini söyledi.
Kosovalı Sırpların belediye meclislerini kurduklarını ve geçici bir parlamento kurma hazırlığında olduklarını açıklamaları, Kosova'da tansiyonu yükseltti. Kosovalı Sırp liderler, en kısa sürede geçici bir parlamento kuracaklarını ve başına da Sırp Radikal Partisi Nenad Toplicevic'i geçireceklerini söylerken, Sırbistan İçişleri Bakanlığı mensuplarının da Mitrovica'da Müslümanlara kimlik kontrolü yaptığı öğrenildi.
Yaşananlar üzerine Kosova Başkanı Fatmir Seydiyu ve Başbakan Haşim Taci, UNMIK ve KFOR'dan acil müdahalede bulunulmasını istedi.
Kosova Parlamentosu Başkanı Yakup Karsnici de bir devlet içinde paralel oluşumların kurulmasının yasa dışı olduğunu belirterek, Sırp polislerinin kimlik kontrolü yapmasından ötürü KFOR'u suçladı.