Dünya Kral, kraliçeden daha zengin çıktı

Kral, kraliçeden daha zengin çıktı

18.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Kralı 3’üncü Charles’ın servetinin 600 milyon, geçen yıl ölen annesinin servetinin ise 370 milyon sterlin olduğu belirtildi.

Kral, kraliçeden daha zengin çıktı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, geçen yıl ölen annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in servetini ikiye katladığı ortaya çıktı. Geçen yıl kraliçenin 370 milyon sterline sahip olduğu hesaplanmıştı. Charles’ın ise şu an 600 milyon sterlinden fazla varlığa sahip olduğu tahmin ediliyor. “Sunday Times Zenginler Listesi”ne göre, Kral Charles, Galler Prensi’yken Cornwall Dükalığı’ndan elde ettiği kârlardan para biriktirdi. Charles, kral olmadan önce, şu anda oğlu Prens William’a geçen Cornwall Dükalığı aracılığıyla 15 milyon ila 23 milyon sterlin arasında kişisel gelir elde ediyordu.

Haberin Devamı

‘Charles çok tutumlu biri’

Analiz, Kral Charles’ın son 10 yılda düklükten 212.7 milyon sterlin elde ettiğini gösterdi. Londra, Milton Keynes ve Cornwall’daki ticari mülklerin kiralanmasından elde edilen gelirin de 17.6 milyon sterline yükseldiği belirtildi. Kralın gıda ürünlerinden oluşan marka portföyü olduğu da biliniyor. Öte yandan, Charles’ın 1996’da kendisine 17 milyon sterline mal olan Prenses Diana’dan boşanmasının ardından daha tutumlu olduğu da iddia edildi. Bir eski danışman, kralın tutumlu olmasını övgüyle anlattı. 1996’da Charles’tan boşanan Diana, 1997’de trafik kazasında ölmüştü.