Dünya ‘Kraliyetle Meghan birbirini bağışlasın’

‘Kraliyetle Meghan birbirini bağışlasın’

17.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere kraliyetinden geçen yıl ayrılıp ABD’ye yerleşen Prens Harry (36) ile eşi Meghan Markle’ın (39) ünlü TV sunucusu Oprah Winfrey’e yaptığı ve 7 Mart’ta yayımlanan açıklamaların yankısı devam ediyor.

‘Kraliyetle Meghan birbirini bağışlasın’

Meghan programda İngiltere kraliyetini ırkçılık ve baskıcılıkla suçlamıştı. ABD’nin eski başkanlarından Barack Obama’nın eşi Michelle Obama (57) da katıldığı bir TV programında bu konuya değindi. Eski first leydi, sarayın ırkçılıkla suçlanmasının sürpriz olmadığını belirterek şunları söyledi: “Irkçılık bu dünyada beyaz olmayan insanlar için yeni bir durum değil. O açıdan Meghan’ın duygularını duymak bir sürpriz olmadı. Ama hayatta aileden daha önemli bir şey yok. Bu nedenle anlaşmazlığın çözülebileceğini, tarafların birbirini bağışlayacağını umuyorum.” Michelle Obama, eşinin başkanlığı sırasında Prens Harry ile arkadaşlık, daha sonra da hayır işleri nedeniyle övdüğü Meghan Markle ile dostluk kurmuştu.

Kraliyet logosunu artık kullanmıyor

ABD’ye yerleşmelerine rağmen İngiltere kraliyetinin logosunu kullanmaları eleştirilen Prens Harry ile Meghan Markle’ın söz konusu armayı değiştirdiği öğrenildi. Değişiklik, Markle’ın Londra’da geçen yıl ziyaret ettiği bir okula 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gönderdiği mektupla ortaya çıktı. Mektupta, kraliyet logosu yoktu. Onun yerine Meghan ile Harry’nin oğullarının adına kurduğu vakıfları Archewell’in logosu kullanılmıştı.