Dünya Kripto derebeyi!

Kripto derebeyi!

24.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

En büyük kripto para şirketleri arasındayken iflas eden FTX’in davasında, patronun işleri derebeyi gibi yönetip, yatırımcıların paralarını yediği ve bu keyfilikten de battığı belirtildi.

Kripto derebeyi

ABD’li 30 yaşındaki Samuel Bankman-Fried’ın kurduğu kripto para borsası şirketi FTX hakkında, geçtiğimiz günlerde çökmesi nedeniyle iflas davası görülüyor. Merkezi Bahamalar’da olan şirketle ilgili iflas mahkemesindeki davada görev alan avukat James Bromley, ilk duruşmada Bankman-Fried’ın FTX’i bir derebeylik gibi keyfi şekilde yönettiğini söyledi. Bankman-Fried’in bir dönem değeri 32 milyar dolar olan şirkete liderlik ettiğini, ancak denetimden yoksun olduğunu belirten Bromley, “İmparatorun çıplak olduğunu maalesef yeni anladık” dedi.

Haberin Devamı

Kripto derebeyi

Kişisel harcamalar

ABD’nin Delaware eyaletinde görülen davada konuşan Bromley, derebeylik tanımlamasıyla patron ve ekibinin FTX’e yatırım yapanların paralarıyla kişisel harcamalar yapmalarını kastetti. Bromley, FTX’in yatırımcılar sayesinde oluşturulan varlıklarının önemli bir miktarının çalındığını veya kaybolduğunu söyledi. Davada FTX yöneticilerinin kullanması için Bahamalar’daki gayrimenkullere 300 milyon dolar harcandığı, şirketin en büyük 50 müşterisine 3.1 milyar dolar borçlu olduğu bildirildi. Gelecek duruşma 16 Aralık’ta. Öte yandan Bankman-Fried ve zirvedeyken kendisini destekleyen ünlülere de geçtiğimiz günlerde dolandırıcılık davası açıldı.