Dünya ‘Kripto para kralı’nın hesap zamanı!

‘Kripto para kralı’nın hesap zamanı!

14.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İflas eden kripto borsası FTX’in kurucusu Bankman-Fried, Bahamalar’da gözaltına alındı. Dolandırıcılıkla suçlanan zanlının 50 yatırımcıya 3.1 milyar $ borcu var.

‘Kripto para kralı’nın hesap zamanı

ABD’li Samuel Bankman-Fried’ın (30) kurucusu olduğu Bahamalar merkezli kripto borsası FTX, bu alanda dünyanın en büyük ikinci şirketiydi. Bankman-Fried “Kripto paranın kralı” olarak anılırken, ekim ayında 15 milyar dolar serveti olan şirketi birkaç günde çökmüştü. FTX, yatırımcıların 3 günde 6 milyar dolar çekmesinin ve rakibi Binance’in “kurtarma anlaşması”ndan çekilmesinin ardından 11 Kasım’da ABD’de iflasını açıklamıştı. Milyarlarca dolarlık müşteri fonlarını yatırım şirketi Alameda’yı desteklemek için kullandığı belirtilen Bankman-Fried hakkında dolandırıcılık davası açılmıştı.

Haberin Devamı

Mali suçlar

FTX’in en büyük 50 yatırımcısına 3.1 milyar dolar borcu olduğu bildirilirken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da Bankman-Fired’ın yakalanması için suç duyurusunda bulunmuştu. Dün zanlının Bahamalar’da yakalandığı ve mali suçları nedeniyle gözaltına alındığı duyuruldu. En kısa sürede duruşmaya çıkarılacağı açıklanan Bankman-Fried’ın ABD’ye iadesi bekleniyor. 2019’da Gary Wang ile birlikte kurduğu ve kısa sürede günde 10 milyar dolar değerinde kripto para ticareti yapan FTX’in kasasını boşaltmakla suçlanan Bankman-Fried’ın mahkemede hesap vereceği belirtildi.