DünyaKulağınız şekerden çınlıyor olabilir

Kulağınız şekerden çınlıyor olabilir

26.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Vitamin veya bakır, demir, çinko gibi element eksikliği ile ortaya çıkan kulak çınlamasına hipotiroidi ve şeker hastalığının da neden olabileceği belirtildi

Kulağınız şekerden çınlıyor olabilir

Toplumda sıklıkla görülen kulak çınlamasına, vitamin veya bakır, demir, çinko gibi element eksiklerinin neden olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, “Hipotiroidi ve şeker hastalığı gibi sorunlar da azımsanmayacak derecede kulak çınlamasına sebep olabilir” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Kulak çınlamasının işitme ile ilgili bir uyarı olmadan, kişinin kulaklarında veya kafasının içinde ses duyması olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, çınlamasının genellikle 30 yaş üstünde daha sık görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Kazkayası, “İşitme kaybının derecesi arttıkça, kulak çınlamasının görülme oranı da artıyor. Fazla gürültüye maruz kalmak kulak çınlamasının görülme sıklığını arttırıyor. Özellikle baş dönmesi ve işitme kaybının eşlik ettiği çınlama iç kulakta bir tümörü düşündürebilir. Bunun yanında vitamin eksiklikleri, iz element eksiklikleri (bakır, demir, çinko), hipotiroidi ve şeker hastalığı gibi sorunlar da azımsanmayacak derecede kulak çınlamasına sebep olabilirler” dedi.

Haberin Devamı

Tansiyona dikkat

Kulak çınlaması tedavisinin korunma ile başladığını belirten Prof. Kazkayası, “Fazla gürültüye maruz kalmak kulak çınlamasının görülme sıklığını arttırıyor. Kulak çınlaması özellikle sessiz bir ortamda daha çok hissediliyor. Kulak çınlamasına yol açabilecek ses travması ve bazı ilaçlardan uzak durulmalı, tansiyon ve şeker kontrol altında tutulmalı. Son yıllarda maskeleme tedavisi de uygulanmaya başlandı. Bu uygulamanın denendiği kişiler, çınlamayı geçirmemekle birlikte çınlamanın huzursuz edici sesinden kurtulduklarını ve bir dereceye kadar fayda görebiliyor” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler