Dünya Kuran'ı Kerim'i yakmaya çalışan PEGIDA lideri uçan tekmeyle durduruldu

Kuran'ı Kerim'i yakmaya çalışan PEGIDA lideri uçan tekmeyle durduruldu

14.01.2024 - 15:56 | Son Güncellenme:

Hollanda-Almanya sınırındaki Arnhem'de polis korumasında kutsal kitabı yakmak isteyen Edwin Wagensveld, yüzüne yediği tekmenin ardından soluğu polis aracında aldı.

Hollanda'nın Arnhem şehrinde Kuran'ı Kerim yakmak isteyen Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld uçan tekmeyle durduruldu.

Haberin Devamı

Daha önce de Müslümanların kutsal kitabı Kuran'ı Kerim'i hedef alan birçok saldırı gerçekleştiren PEGIDA'nın son eyleminin adresi, Hollanda-Almanya sınırına oldukça yakın konumdaki Arnhem şehriydi.

Aşırı sağcı ve ırkçı PEGIDA'nın lideri Wagensveld, polis korumasında kent meydanına gelip Kuran'ı Kerim yakmak istedi.

Bu sırada çevrede toplanan göstericiler harekete geçti, polis ekipleri göstericileri durdurmayı denedi.

Hollanda medyasına yansıyan görüntülerde polisin bir göstericiyi durdurduğu sırada bir başkasının aşırı sağcı Edwin Wagensveld'e uçan tekme attığı görüldü.

İkinci bir denemede daha bulunan Wagensveld bu kez bir başka gösterici tarafından hedef alınmaktan son anda kurtuldu ve soluğu polis arabasında aldı.

Haberin Devamı

Hollanda medyası, polis korumasına rağmen PEGIDA liderinin skandal eylemini gerçekleştiremediğini yazdı.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, Arnhem belediyesinin Edwin Wagensveld'e Kuran'ı Kerim yakması için izin verdiği detayı var. Şehrin Fas kökenli Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, verdiği izin nedeniyle eleştirilerin odağında.

Hollanda polisinin açıklamasına göre, olay sonrasında üç gösterici gözaltına alındı.

Irkçı PEGIDA'nın lideri Wagensveld, son iki yıl içerisinde polis korumasında benzer birçok eylem gerçekleştirdi. Aşırı sağcı siyasinin Kuran'ı Kerim yırttığı yerlerden biri, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği binasının önüydü.