Dünya Kushner, Rusya ile gizli hat kurmak istedi

Kushner, Rusya ile gizli hat kurmak istedi

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in Rusya’ya dinlenmeden görüşebilmek için gizli bir hat kurulması üzerine girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

Kushner, Rusya ile gizli hat kurmak istedi

Washington Post gazetesinin özel haberinde bu bilginin, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak’ın Moskova’daki üstleriyle yaptığı ve Amerikan istihbarat yetkililerince gizlice dinlenen haberleşmeden öğrenildiği ifade edildi. Habere göre Kushner, Trump’ın Amerikan başkanlık seçimlerini kazandıktan sonra yemin töreni öncesindeki 2,5 aylık geçiş dönemi sırasında Kislyak’a, Kremlin’le haberleşmek için Rusya’nın güvenli diplomatik tesislerini kullanma önerisinde bulundu. Ancak Rus tarafı Moskova ile güvenli gördükleri iletişim yollarını Trump ekibi ile paylaşmayı kabul etmedi. Kushner ve Beyaz Saray’dan henüz iddialarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Damat Kushner’in görüşmelerinin FBI incelemesine alındığının ortaya çıkmasıyla Rusya soruşturması ilk kez Trump’ın aile üyelerinden birini de konuya dahil etmişti. Yaşanan son gelişmeleirn 10 Mayıs’ta FBI’ın eski yöneticisi James Comey’in görevine son veren Trump ile FBI arasındaki gerilimi daha da artırması bekleniyor.