Dünya Kushner yine planını savundu

Kushner yine planını savundu

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner, hazırladığı “Ortadoğu barış planı”yla ilgili, Filistinlilerin “şu an için kendi kendilerini yönetebilecek durumda olmadıklarını” öne sürdü.

Kushner yine planını savundu

Uzun süredir hazırlıklarını yaptığı Ortadoğu barış planı ile ilgili “Amerikan Axios” haber sitesinin sorularını yanıtlayan Kushner, Filistinlilerin İsrail hükümetinden ve ordusundan tamamen bağımsız bir idare beklentisiyle ilgili soruya da, “Filistinlilerin düzgün bir hükümet yapısı ve makul güvenlik sistemi yok. İnsanlar korku ve dehşet içinde yaşıyor. O yüzden bu çıtanın çok yukarıda olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi. Kushner, geçen hafta Ortadoğu ülkelerine ziyareti öncesinde verdiği röportajda Filistin idaresi altındaki bölgelerin, adaletli bir hukuk sistemi, basın ve düşünce özgürlüğü ve dini hoşgörü eksikliği nedeniyle yatırımcılar için cazip olmadığını öne sürmüştü. Kushner, tüm bunlara rağmen Filistinlilerin de kendi kaderini tayin hakkı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Kushner tarafından hazırlanan Ortadoğu barış planından çok ümitli olmadığını belirtti.