Dünyaİran'da son dakika... Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında öldü, enkaza böyle ulaşıldı

İran'da son dakika... Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında öldü, enkaza böyle ulaşıldı

19.05.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Pazar günü İran'ın kuzeyindeki dağlık alanda düşen helikopterin enkazını, Türkiye'nin yardım için gönderdiği AKINCI insansız hava aracı buldu. İran medyası önce enkaz alanında hiçbir yaşam belirtisinin olmadığını duyurdu, ardından acı haberi verdi. Türkiye ve dünyadan ilk tepkiler geldi. Reisi'nin kaza geçirdiği helikoptere ulaşılma anı ortaya çıktı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, Azerbaycan sınırındaki baraj açılışından Tebriz kentine dönerken 19 Mayıs Pazar günü düştü. Dağlık alanda gerçekleşen kazanın yerini bulmak saatler aldı, binlerce arama kurtarma ekibi soğuk, yağmur ve sisle mücadele etti. Türkiye'nin arama kurtarmaya yardım için gönderdiği AKINCI silahlı insansız hava aracı, helikopter enkazının bulunduğu noktayı gece yarısı tespit etti. Dünyanın İran'a kilitlendiği gün tüm gelişmeleri canlı blog sayfasına taşıyoruz.

ENKAZA İLK ULAŞMA ANI ORTAYA ÇIKTI

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopterinin enkazına ilk ulaşma anı ortaya çıktı. Abdullah Ağar, "İlk ulaşanlar, arama kurtarma ekipleri. Ön kısmında bir patlama olmuş gibi gözüküyor. Akla bir sürü senaryo geliyor. Havada bir patlama olmuş olabilir, yere çarptığı zaman bir patlama olmuş olabilir. İlk tespitler yapılıyor." dedi.

timeline

Canlı Anlatım Özeti