Dünya Macron’un görüşme trafiği başladı

Macron’un görüşme trafiği başladı

22.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, genel seçimlerin ikinci turunda lideri olduğu Ensemble (Birlikte) ittifakının mecliste çoğunluğu kaybetmesinin ardından ortaya çıkan siyasi krizi çözmek amacıyla diğer partilerle görüşmelere başladı.

Macron’un görüşme trafiği başladı

Seçimlerde yaşanan hezimet nedeniyle görevden ayrılmak isteyen Başbakan Elisabeth Borne’un istifasını da reddeden Macron, hükümetin dağılmaması için destek toplamak amacıyla dün parti liderlerini ayrı ayrı kabul etti. Dün başlayan ve birkaç gün sürmesi beklenen görüşmelerde, Macron’un seçenekleri arasında yeni bir koalisyon ittifakı kurmak, çözüm odaklı anlaşmalara dayanan yasaları geçirmek ve yeni seçim çağrısı yapmak yer alıyor. Macron, görüşmelerine Ensemble ile ittifak kurulabilme potansiyeli olan sağcı Cumhuriyetçilerin lideri Christian Jacob ile başlarken, Jacob, ittifak kurma seçeneğine olumlu bakmadığını duyurdu. Görüşmenin ardından konuşan Jacob, “Cumhurbaşkanına seçmenlerimize ihanet olarak görülebilecek bir şeye girmenin söz konusu olmadığını söyledim. Muhalefette kalacağız” dedi.

Haberin Devamı

Macron’un görüşmek için Elysee Sarayı’na davet ettiği diğer isimler arasında NUPES sol ittifakının üyeleri Sosyalist Parti lideri Olivier Faure ve Komünist Parti patronu Fabien Roussel, aşırı sağ Ulusal Birlik partisinin lideri Marine Le Pen bulunuyor. NUPES ittifakını yöneten Boyun Eğmeyen Fransa lideri Jean-Luc Melenchon’un ise Macron ile görüşmeyeceği öğrenildi. Macron’un çoğunluğa ulaşmak için 44 sandalyeye ihtiyacı olduğu biliniyor.