Dünya Maduro’dan ABD’ye ‘siber’ suçlaması

Maduro’dan ABD’ye ‘siber’ suçlaması

11.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeyi yaklaşık 3 gün karanlıkta bırakan elektrik kesintisinin, ABD’nin siber saldırısı sonucu gerçekleştiğini savundu.

Maduro’dan ABD’ye ‘siber’ suçlaması

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi’nin (PSUV) başkent Caracastaki devlet başkanlığı sarayı Miraflores’in önünde düzenlediği mitinge katılan Maduro, elektrik kesintilerine değindi ve bu kesintilerin nedeninin, ülkenin büyük bölümüne elektrik sağlayan Guri Elektrik Santrali’ne düzenlenen siber saldırı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Kesintilerden ABD’yi ve kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’yu sorumlu tutan Maduro, Guaido’ya “palyaço” ve “kukla” benzetmesinde bulundu. Venezuela Ulusal Elektrik Şirketi’nde casuslar bulunduğunu ve bunların elektrik kesintisine neden olduğunu söyleyen Maduro, söz konusu kişilerin en kısa zamanda tespit edilip cezalandırılacaklarını belirtti.

Bu arada muhalif lider Juan Guaido da, ülkedeki tüm hükümet karşıtlarına başkente yürüme çağrısı yaptı. Caracas’taki gösteride konuşan Guaido “Zor günler kapımızda. Rejim bizi ayırmaya çalışacak” dedi. Guaido muhalif milletvekilleriyle birlikte ülkeyi dolaşıp, destek toplamayı planlıyor.