Dünya Maxwell 20 yıl hapis aldı, sıra prense geldi!

Maxwell 20 yıl hapis aldı, sıra prense geldi!

30.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ghislaine Maxwell, 2019’da intihar eden seks suçlusu Jeffrey Epstein’a yardımdan 20 yıl hapis cezasına çarptırılırken, avukatlar İngiltere Prensi Andrew’un da yargılanmasını istedi.

Maxwell 20 yıl hapis aldı, sıra prense geldi

ABD’li finansçı Jeffrey Epstein’a 18 yaşından küçük kızları taciz etmesi için yardım etmekle suçlanan İngiliz sosyetik Ghislaine Maxwell, önceki gün düzenlenen duruşmada 20 yıl hapis cezasına çarptırılırken, savcıların bir sonraki hedefinin İngiltere Prensi Andrew olabileceği açıklandı. Aralık ayındaki duruşmada 1994 ile 2004 yılları arasında Epstein tarafından istismar edilen 4 kadın için aracılık yaptığına dair 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulunan Maxwell, federal savcıların en az 30 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istemesine rağmen daha az ceza aldı. Mahkemede Maxwell’in savunmasız gençleri Epstein’ın Manhattan ve ABD Virgin Adaları’ndaki çeşitli mülklerine 1994 ile 2004 yılları arasında istismar etmesi için “kaçırdığı” belirtilirken, ünlü finansçının mağdurlarını temsil eden avukatlar bir sonraki hedefin Prens Andrew olması gerektiğini söyledi.

SADECE BAŞLANGIÇ

New York federal mahkemesinin önünde konuşan birkaç Epstein mağdurunu temsil eden avukat Lisa Bloom, “FBI’ı Prens Andrew’u tam olarak soruşturmaya çağırıyoruz. Virginia Giuffre’nin hukuk davası sadece başlangıç ​​olmalı. Epstein ve Maxwell ile bağlantılı herkes dikkatle araştırılmalıdır” dedi. Mağdurları temsil eden diğer avukat Spencer Kuvin ise İngiliz “Mirror” gazetesine yaptığı açıklamada “Açıkçası, Andrew araştıracakları hedeflerden biri. Kesinlikle endişelenmeli. Ama eğer yanlış bir şey yapmadıysa, o zaman ortaya çıkıp tüm hikayeyi medyaya değil FBI’a anlatmalı” ifadesini kullandı. Prens Andrew, bu yılın başlarında kendisini cinsel tacizle suçlayan Epstein mağduru Virginia Roberts Giuffre ile mahkeme dışında 12 milyon sterlinlik bir anlaşmaya varmasının ardından kamu hayatından çekilmişti. Andrew, Maxwell ve onun bir dönem sevgilisi olan Epstein ile arkadaşlığı sırasında işlediği suçları bilmediğini iddia etmiş ve ikili hakkındaki seks ticareti suçlaması konusunda FBI ile işbirliği yapmayı reddetmişti.