Dünya Maymuna kafa nakli

Maymuna kafa nakli

22.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero, Çin’de bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve insanlar üzerinde kafa nakli yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Maymuna kafa nakli

Çin’de yapıldı

Haberin Devamı

İtalyan beyin cerrahı Sergio Canavero, Çin’de bir maymun üzerinde kafa naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve insanlar üzerinde kafa nakli yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Önceki gün iddia olarak ortaya atılan ve bilim dünyasını karıştıran haberle ilgili ilk fotoğraflar dün yayınlandı. New Scientist dergisine açıklama yapan Canavero, maymunlar dışında insan kadavraları ve fareler üzerinde de denemeler yaptığını belirtti.

Sonra öldürüldü
Projede çalışan bilim insanları omuriliği özenle kestikten ve hücre zarını koruyan ve bağlantılarını iyileştiren polietilen glikol (PEG) kullanarak omuriliği kaynaştırdıklarını açıkladı. Maymunun, Çin’de yer alan Harbin Tıp Üniversitesi’nde gerçekleştirilen operasyondan “herhangi nörolojik bir yara almadan” canlı çıktığını belirten Canavero, hayvanın etik nedenlerden ötürü 20 saat sonra öldürüldüğünü belirtti.

Canavero yakında insanlara da kafa nakli yapılacağına inanıyor.