Dünya McCain, evlerinin sayısını bilmiyor

McCain, evlerinin sayısını bilmiyor

23.08.2008 - 00:34 | Son Güncellenme:

En az 8 evi olduğunu bilmediği ortaya çıkan Cumhuriyetçi başkan adayı dile düştü

McCain, evlerinin sayısını bilmiyor

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain, kaç evi olduğunu hatırlayamayınca Demokrat rakibi Barack Obama’nın diline düştü. Obama, yaptığı konuşmalar ve hazırlattığı televizyon reklamlarıyla McCain’i “halktan kopuk” olmakla eleştiriyor.
John McCain, geçen çarşamba günü “Politico.com” internet sitesine verdiği röportajda, kaç evi olduğunun sorulması üzerine, “Sanırım... Yardımcılarımın size bilgi vermesini sağlarım” dedi. Yardımcıları, McCain’in dört evi olduğunu açıklarken, “politifact.com” sitesi Cumhuriyetçi adayın 7, “politico.com” ise 8 eve sahip olduğunu yazdı. AP ajansı da McCain’in, Arizona, Kaliforniya, Virgina gibi eyaletlerde en az 8 evi olduğunu belirtti.
McCain’in çok sayıda eve sahip olması ve evlerinin sayısını bilmemesi Demokratik Partili başkan adayı Barack Obama’nın kampanyasının en önemli gündem maddesi haline geldi. Obama, önceki gün Virginia’daki bir mitinginde yaptığı konuşmada, McCain’e yüklenerek, “Sanırım 7-8 eviniz olunca ekonomi size iyi gibi görünür. Ama mortgage ödemelerinizi yapmakta zorlanıyorsanız ekonomi korkunç görünür. Bunları McCain’i zora sokmak için söylemiyorum, ama bu, Amerika’da olup bitenlerle ilgili farklı bir bakışa sahip olduğunuzu gösterir” dedi.

Obama’ya fırsat
Obama, McCain’in daha önceki bir konuşmasında, zenginliğin tanımını “yılda en az 5 milyon dolar kazanmak” olarak yaptığını da hatırlatarak, “Sizin için zengin olmak 5 milyon dolar kazanmak demekse ve kaç eviniz olduğunu bilmiyorsanız, ekonominin güçlü olduğunu düşünmeniz şaşırtıcı olmaz” diye konuştu. Obama’nın kampanya görevlileri, televizyon reklamlarıyla da McCain’i hedef aldı. “7” adlı reklamın sonunda Beyaz Saray görülüyor ve “İşte Amerika’nın John McCain’in taşınmasına izin veremeyeceği tek ev” sözleri duyuluyor.