Dünya Medvedev’den yeni tehdit

Medvedev’den yeni tehdit

01.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’da şahin açıklamalarını sürdüren Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Ukrayna’nın karşı taarruzunun başarılı olması durumunda nükleer silah kullanacakları tehdidinde bulundu.

Medvedev’den yeni tehdit

Medvedev, “NATO’nun desteğiyle saldırıların başarılı olduğu ve topraklarımızın bir kısmının elimizden alındığı durumda Rusya Devlet Başkanının kararnamesi gereği nükleer silah kullanmak zorunda kalırız” dedi. Medvedev daha önce de sıklıkla benzer açıklamalarda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna kentlerine yönelik hava saldırıları ise sürüyor. Rusya, Ukrayna’nın güneyindeki Kryvyi Rih kentinde 9 katlı bir apartman ve eğitim kurumunu füzeyle vurdu. Saldırıda şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği, 33 kişinin de yaralandığı tespit edildi. Hedef olan apartmandan 3 kişinin kurtarıldığı, 30 kişinin de tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Rus işgali altındaki topraklarını geri almak için karşı taarruzunu sürdüren Ukrayna’nın, Rusya’nın başkenti Moskova’ya yönelik İHA saldırısı ses getirirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy “Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini” savundu. Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında savaşın kademeli olarak Rus topraklarına döndüğünü ifade ederek, “Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine geri dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç” dedi. Zelenskiy’in bu açıklaması, Moskova’da iki gökdelenin hasar görmesiyle sonuçlanan İHA saldırısı sonrası geldi.

Haberin Devamı

Wagner yeni asker almıyor

Rus paralı asker şirketi Wagner’in patronu Yevgeni Prigojin Telegram kanallarında yayımlanan sesli mesajında şirketin yeni hedeflerine karar verdiğini belirtti. Prigojin, Afrika ve Belarus’taki faaliyetlerine devam edeceklerini ancak şu anda saflarına yeni savaşçılar katmadıklarını söyledi. Prigojin başka bir ayrıntı vermezken, Wagner’in Afrika’nın birçok noktasında faal olduğu biliniyor.

Sovyet arması sökülüyor!

Rusya ile olan tüm kültürel bağlarını koparan Ukrayna, ülkede bulunan komünist sembollerden de bir bir arınıyor. Son olarak başkent Kiev’deki ikonik Anavatan Anıtı’nda, kalkanda bulunan Sovyet sembolü sökülüyor. Anıtın kalkanına çıkarılan sembol yerine Ukrayna devlet arması yerleştirilecek. Anıtın Ukrayna Bağımsızlık Günü olan 24 Ağustos’ta tamamlanması bekleniyor.