Dünya Meğer tetris her derde devaymış

Meğer tetris her derde devaymış

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsveçli ve İngiliz bilim insanları, 1985’de Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından tasarlanan, ve tüm zamanların en çok oynanan oyunu olan Tetris’in basit ve zorlayıcı olmasının insanlarda terapi etkisi yarattığını keşfetti.

Meğer tetris her  derde devaymış

Karolinska Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Emily Holmes, İngiltere’deki bir hastanenin acil servisinde trafik kazası geçirmiş şok halindeki 71 hastayla, yürüttüğü çalışmasında oyunun tıbbi faydalarını araştırdı. Buna göre, 20 dakikalık oyunun, kazanın yol açtığı rahatsız edici anıları durdurmaya yardımcı olduğu gözlemlendi.

Haberin Devamı

Zayıflatıyor...

Holmes, “Bulgularımız travmadan hemen sonra görsel olarak talepkar bir faaliyetle meşgul olmanız halinde, bu durumun anıyı güçlü bir şekilde bloke etmeye ya da bozmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor” açıklamasını yaptı.
Tetris’in bazı bağımlılıkların önüne geçebileceğini de belirten bilim insanları, oyunun, göz tembelliğini tedavi etmeye yardımcı olduğunu da keşfetti. İngiltere’deki Plymouth ve Avustralya’daki Queensland Teknoloji Üniversiteleri’nden bilim insanları, Tetris oynamanın insanların canlarının kahve, sigara ve alkol çekmesinin önüne geçebileceğini söylüyorlar.