Dünya Menbiç’te YPG/PKK iddiası: Teröristler rejim güçlerine katılacak

Menbiç’te YPG/PKK iddiası: Teröristler rejim güçlerine katılacak

01.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mehmetçik’in Suriye’nin kuzeyine olası harekâtı öncesinde Menbiç’te gergin bekleyiş sürüyor. ABD askerlerinin bölgeden tamamen çekilmesinin ardından YPG/PKK’lı teröristlerin Suriye ordusuna katılacağı iddia ediliyor

Menbiç’te YPG/PKK iddiası: Teröristler rejim güçlerine katılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Fırat’ın batısı ve doğusuna yönelik sevkiyatı sürerken Menbiç sınırında konuşlanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile terör örgütü YPG/PKK grupları arasında belirli noktalarda çatışmalar yaşandığı belirtildi. Bir grup ABD askeri, Irak’ın batısında yer alan Anbar ilindeki Aynul Esed üssüne geçti. ABD’nin Kuzey Suriye’den tamamen çekilmesi sonrası özerk yönetime son verileceği ve terör örgütü YPG/PKK’nın Suriye ordusuna katılacağı ileri sürüldü.
TSK’nın olası harekâtına yönelik Suriye sınır hattına tank, obüs topları ve çok namlulu roketatarların da içinde yer aldığı ağır silah ve mühimmat sevkiyatı sürerken Menbiç’te ÖSO Sacur Çayı çevresinde mevzilenen terör gruplarına karşı nokta atışlarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Çatışmalar yaşanıyor

Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılan ağır silah destekli profesyonel savaşçıların konuşlandığı Menbiç sınır hattından YPG mevzileri uçaksavar ve çok namlulu silahlarla vuruluyor. Nokta atışları Menbiç’in çevresinde bulunan köylerdeki terör örgütü mevzilerine yönelik yoğunlaşıyor. Bölgede belirli aralıklarla farklı noktalarda çatışmalar yaşandığı da belirtiliyor. Menbiç’in kuzeyi ve kuzey batısına konuşlanan Suriye rejim ordusunun ilerleyişi bölgede güvenlik önlemi alan ABD güçlerince durduruldu. Kentin batısındaki El Bab sınırına yakın kesimde yer alan Arimah kasabasına ulaşması sonrası El Bab ve Cerablus sınırına yayılmaya çalışan rejim ordusu, bölgeyi kontrol eden ABD güçlerinin baskısı sonrası geri adım attı. Kentin batısında konuşlanan rejim ordusu bekleyişini sürdürüyor. Suriye’den çekileceği açıklanan ABD güçlerinin üslerde çekilmeye yönelik hazırlığı sürerken bir grup ABD askeri, ülkeden ayrılarak Irak’ın batısında yer alan Anbar bölgesine geçti.

Haberin Devamı

Suriye’den ayrılan ABD askerlerini taşıyan araç konvoyunun Irak’ın Kaim sınır kapısından Anbar iline geldiği, oradan ABD’nin Aynul Esed askeri üssüne geçtiği ileri sürüldü. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü tarafından tek yönlü ilan edilen özerk yapının ABD askeri güçlerinin çekilmeyi tamamlamasının ardından fesh edileceği, terör örgütü YPG’nin de rejim ordusuna katılacağı öne sürülüyor. Yerel yetkililerin iddiasına göre Türkiye, terör örgütü YPG’yi ilk aşamada Suriye’nin Arap bölgelerinden çıkaracak, daha sonrasında özerk yönetim fesh edilecek ve terör örgütü bölgeden tamamen çıkarılacak.