Dünya Merkel: Almanya Türkiye'nin yanında

Merkel: Almanya Türkiye'nin yanında

08.06.2016 - 09:37 | Son Güncellenme:

İstanbul Veznecilerde gerçekleşen terör saldırısının ardından Alman, İtalyan ve Kosovalı liderlerden de Türkiye'ye taziye ve destek mesajları geldi.

Merkel: Almanya Türkiyenin yanında

Merkel: Almanya terörle mücadelede Türkiye'nin yanında

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi. İstanbul Vezneciler'de bu sabah meydana gelen saldırıya ilişkin konuşan Merkel, terör saldırısı nedeniyle dehşet içerisinde olduğunu belirtti.

Teröristlerin kin ve nefret duygularıyla yine 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmasını üzücü olarak nitelendiren Merkel, "Hiçbir şey, bu tür saldırıları haklı kılamaz, hiçbir şey bu acımasız saldırıları affettiremez. Duygularım, hayatını kaybedenler, yaralılar ve travma geçirenlerle birlikte. Bir kez daha belirtmek isteriz ki, Almanya olarak terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız" dedi.

İtalya'dan taziye mesajı

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir taziye mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

İtalya Başbakanlığı'nın internet sitesinde yer verilen açıklamada Matteo Renzi, saldırı haberini dehşetle öğrendiğini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına, İtalya Hükümeti, halkı ve kendisi adına taziye mesajlarını ilettiğini kaydetti.

Geçmişte de olduğu gibi, terörizmle mücadele konusunda ülkesinin Türkiye'nin yanında yer aldığını temin eden Matteo Renzi, “Böyle acımasız şiddet eylemleri sadece barışın ve halklarımızın refahının hizmetinde Türkiye ile işbirliğine devam etme azmimizi güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de Twitter hesabından paylaştığı iletide, “Bu sabah İstanbul'da acımasız bir terör saldırısı yaşandı. İtalya, kurbanların, yakınlarının ve Türk Hükümetinin yanındadırö ifadelerini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi de İstanbul'daki terörü kınadı

Slovenya ziyaretinde bulunan Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle sarsıldığını açıkladı. Taçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Haşim Taçi ayrıca, mevkidaşı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.