Dünya Merkel’e veda

Merkel’e veda

04.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, görevini devretmesine sayılı günler kala askeri bir veda töreniyle onurlandırıldı.

Merkel’e veda

Merkel, Almanya'da görevi sona eren başbakanların, savunma bakanlarının ve generaller için düzenlenen askeri tören ile onurlandırıldı. "Grosser Zapfenstreich" olarak adlandırılan askeri veda töreni, Alman siyasetçilerin görevlerinden uğurlandığı 16. yüzyıldan kalma bir gelenek.

Haberin Devamı

Törende Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve Merkel’den görevi devralması beklenen Olaf Scholz da yer aldı. Törende Bundeswehr askeri bandosu, Merkel için Beethoven'dan bir parça, bir romantik şanson ve bir de Doğu Alman punk şarkısı çaldı. Törende konuşan Merkel, Alman ordusuna salgının zor koşulları altında bu töreni organize ettikleri için teşekkür etti. Başbakan olarak 16 yıl sonra görevine veda eden Merkel, yılların "olaylı ama aynı zamanda zorlu" geçtiğini ifade ederek, "Bugün önünüzde durduğumda, her şeyden önce minnettarlık ve alçakgönüllülük hissediyorum. Dünyayı diğerinin gözünden, kalbinizde mutlulukla görmeye devam etmeniz için sizi teşvik etmek istiyorum" dedi.

Haftaya devredecek

Haberin Devamı

Merkel, törene katılan halefi Scholz'a teşekkür ederek, 'iyi şanslar' diledi. Törenden saatler önce Merkel, Koronavirüs'e karşı daha sıkı önlemler açıklamış ve halefi Olaf Scholz kararları "aşısızların kapanması" olarak nitelendirmişti. Koalisyon anlaşması 3 parti tarafından da resmen onaylandıktan sonra Merkel, görevini Scholz'a devredecek. Bunun gelecek haftanın ilk günlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.