Dünya Milyarder kampını enflasyon vurdu

Milyarder kampını enflasyon vurdu

14.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çoğu ABD’li olan dünyanın en zenginlerinin katıldığı ve “milyarderler yaz kampı” olarak bilinen yıllık “Allen & Company” yaz konferansı, ABD’nin Idaho eyaletine bağlı Sun Valley’de düzenlendi.

Milyarder kampını enflasyon vurdu

Konferansın bu yılki gündeminin “yüksek enflasyon” olduğu bildirildi. Endüstri devleri özel jetleriyle Sun Valley’e gelirken, davetliler arasında Disney’in CEO’su Bob Iger, Apple’ın CEO’su Tim Cook, OpenAI’ın kurucusu Sam Altman, Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg de yer aldı.

Haberin Devamı

Küresel ekonomik sorunlar

Milyarderlerin sektörleriyle ilgili global görüş alışverişinde bulunduğu etkinlik, dünyasının en prestijli konferansları arasında yer alıyor. Her yıl servetleri artan milyarderler aslında bu konferansı bir çeşit tatil olarak gördüklerinden Sun Valley’e şortla, terlikle bile geliyorlar. Ama bu yıl küresel ekonomik sorunlar ve yüksek enflasyon, konferansın bu konformist atmosferine darbe vurdu.

İş aleminin prestij adresi

Yatırım bankası Allen& Company’nin kurucusu, ABD’li iş insanı Herbert Allen, 1982’de “milyarderler kampı”nı ilk kez düzenlediğinde, davetlilere katılmaları için “yalvarmak” zorunda kalmıştı. Ancak sonra bu kamp, yüksek profilli iş anlaşmalarının adresi olarak itibar kazandı. Temelleri konferansta atılan anlaşmalar arasında Disney’in 1995’te Capital Cities/ABC’yi, Comcast’in 2009’da NBCUniversal’ı, 2015’te Verizon’un AOL’u ve 2013’te Jeff Bezos’un Washington Post’u satın alması yer alıyor.