Dünya Mimarlık yarışması

Mimarlık yarışması

18.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın başkenti Paris’te çıkan büyük yangın, 850 yıllık gotik mimari ürünü Notre Dame Katedrali’nin çatısının büyük kısmının ve çan kulesinin çökmesine neden olmuştu. Paris’in simgelerinden Notre Dame Katedrali’nin büyük yangın sonrasında yeniden inşası için dünyanın dört bir yanından yardım aktı.

Mimarlık yarışması

Yardım kampanyaları sürerken, Fransız havayolu Air France’tan da bir adım geldi. Şirket, onarım çalışmalarında görev alacak kişilere ücretsiz ulaşım sağlayacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Uluslararası yarışma

Fransa Başbakanı Edouard Phlippe, katedralin kubbesinin onarımı ve yenilenmesi için uluslararası bir mimarlık yarışması düzenleneceğini duyurdu. Phillippe, yarışmanın “Notre Dame’a zamanımızın teknik ve zorluklarına uyum sağlamış bir kule” sağlamayı amaçladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron uzmanların aksine katedralin yenilenmesinin 5 yıl içinde tamamlanacağını ve eskisinden daha güzel olacağını söylemişti.

Mimarlık yarışması

1 milyar $’lık bağış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macro’nun “ulusal miras için fon oluşturma” görevine atadığı Stephane Bern, pazartesi gecesi çıkan yangında büyük hasar gören Norte Dame Katedrali’nin yenilenmesi için 995 milyon dolar bağış yapıldığını açıkladı. Yapılan bağışların büyük bir kısmı yerel ve ABD’li şirketlerden gelirken, dünya çapında bireysel bağışların da olduğu duyuruldu.

Haberin Devamı

Mimarlık yarışması