Dünya ‘Minik Kuş bir komünist’

‘Minik Kuş bir komünist’

09.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de 5-11 yaş arası çocuklara Pfizer/BioNTech aşısı için onay çıkmasının ardından aşılama da başladı. Dünyaca ünlü çocuk programlarından olan Susam Sokağı’nın iki karakteri, aileleri aşıya ikna için kullanıldı. Susam Sokağı’nın 5 yaşında olduğu bilinen Minik Kuş karakterine ait, 240 binden fazla takipçisi bulunan Twitter hesabında cumartesi yapılan paylaşımda, “Bugün aşı oldum! Kanadım biraz ağrıyor ama bu aşı benim ve diğerlerinin hastalanmamasını sağlayacak ilave koruyucu güç olacak” dendi. Paylaşımda Minik Kuş’un küçüklüğünden bu yana birçok kez aşı olduğuna da dikkat çekildi. Ardından Elmo karakteri devreye girdi ve onun ağzından da “Arkadaşlarımın aşı olabileceğini öğrenmek mutluluk verici, yakında Elmo da aşı olabilir” paylaşımı yapıldı.

‘Minik Kuş bir komünist’

 

Karalama kampanyası

Susam Sokağı’nda Minik Kuş karakterine Kovid-19 aşısı yapılması ABD’de aşırı sağcı Cumhuriyetçilerin tepkisini çekti. Teksas Senatörü Ted Cruz, Twitter hesabından yayımlanan bu mesajın ardından Minik Kuş’a karşı bir karalama kampanyası başlattı. Susam Sokağı’nın ve Minik Kuş’un geçmişte de halk sağlığı kampanyaları için mesajlar vermiş olmalarına rağmen Cruz, “5 yaşındaki çocuklar için hükümet propagandası” dedi. Cumhuriyetçi Senatör, Minik Kuş’un çocukları aşılamak için bir eve girerken kapıyı kırdığı bir görüntüyü de paylaştı. Trump destekçisi Arizona Senatörü Wendy Rogers ise “Minik Kuş bir komünist” dedi. Bir diğer Cumhuriyetçi Robby Starbuck da Minik Kuş’un aşının yol açacağını savunduğu pıhtı yüzünden ölebileceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

‘174 bin $ ödüyoruz’

Ted Cruz’un Minik Kuş’u kınamasının ardından Twitter kullanıcıları “Ona yılda 174 bin doları bunun için mi ödüyoruz?” diyerek tepki gösterdi. Twitter’da yapılan eleştirilerden bazıları şöyle:

“Ted Cruz resmen 24 saatten uzun süredir Minik Kuş’la uğraşıyor. Ona isyanları kışkırtması, Cancun’daki Ritz Oteli’nde tatil yapması, Biden’ın ulusal güvenlik ekibi atamalarını engellemesi ve Minik Kuş’a saldırması için para ödüyoruz. Minik Kuş ve Ted Cruz arasındaki farklar: Minik Kuş çocukların güvenli bir şekilde aşılanmasına yardım ediyor, Ted Cruz bunu yapmıyor. Minik Kuş uçamıyor; bir krizin ortasında bile Cancun’a gidemiyor. Ted Cruz bunu tabii ki yapıyor. Minik Kuş’tan kimse nefret etmiyor. Ted Cruz hariç.”

Haberin Devamı

Ted Cruz, kendisine yönelik eleştirileri  “Liberaller tuhaf” diyerek şöyle yanıtladı:

“Açık sınırlarla, enflasyonun artmasıyla, okulların cinsel saldırılarının üstünü örtmesiyle, Afganistan’daki felaketle veya Demokrat tiranların mahremiyet ile özgürlüğü ihlal etmesiyle ilgilenmiyorlar. Ama Minik Kuş’u eleştirin, akıllarını oynatıyorlar.”

Çocuklarda bulaşı yüksek

ABD’de Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 120 artışla 754 bin 431’e yükseldi. Ülkede virüs tespit edilenlerin sayısı da 21 bin 913 artışla 46 milyon 488 bin 417’ye çıktı. Kaliforniya’da 4 milyon 959 bini aşkın vakayla ülkede ilk sırada yer alırken, bu eyaleti 4 milyon 260 bini aşan vakayla Teksas ve 3 milyon 701 binden fazla vakayla Florida izledi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) , ülkede 5-11 yaş arasında 66 çocuğun öldüğüne dikkat çekerek, bu yaş grubu arasındaki vaka sayılarının artarak şu anki yeni vakaların yüzde 10.6’sına denk düştüğüne ve çocukların hastalığı başkalarına bulaştırabildiğine işaret edildi. Diğer yandan ABD’de 12 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 78.8’ine en az bir doz, yüzde 68.3’üne iki doz aşı uygulandı. Aşısı tamamlananların yüzde 12.4’üne de takviye dozu yapıldı.