Dünya Mısır Cumhurbaşkanı, Hamas Lideri Meşal'i kabul etti

Mısır Cumhurbaşkanı, Hamas Lideri Meşal'i kabul etti

20.07.2012 - 09:56 | Son Güncellenme:

.

Mısır Cumhurbaşkanı, Hamas Lideri Meşali kabul etti

Hamas Lideri Halid Meşal, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin her iki tarafa da eşit mesafede olduğunun altını çizerek ”Mısır ve Filistin ilişkileri yeni bir döneme girdi” şeklinde konuştu. Meşal, Sina’da Filistinlilere özel yerleşim yeri talepleri olmadığını belirtti.

Mursi ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Meşal, Hamas’ın Müslüman Kardeşler teşkilatıyla iyi ilişkiler içerisinde olduğunu, aynı zamanda Hamas’ın kapılarının Mısır’daki bütün siyasi gruplara açık olduğunu dile getirdi.

Siyasi gruplara endişelenmemeleri mesajını veren Meşal, ”Herhangi bir Filistinli veya Hamas üyesi başta Sina olmak üzere Mısır’ın toprağından bir karış almayı düşünmez, Hamas’ın değişmeyecek ilkelerinden biri de Filistin topraklarının sadece Filistin’de olduğu gerçeğidir, bundan dolayı Filistinliler göç ettikleri yerlere yerleşmeyi hiçbir zaman kabul etmemiştir” ifadelerine yer verdi.

Meşal, İsrail-Mısır Barış Anlaşması’nın geleceğinin Mısır’ın iç işleriyle alakalı olduğunu ve Filistin’in buna karışmayacağını belirtti.

Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Reşak, Mursi ile Hamas Heyeti’nin kelimenin tam anlamı ile tarihi bir görüşme yaptığını ifade ederek, ”Görüşmeler çok samimi ve olumlu bir atmosferde gerçekleşti” dedi.

Reşak sözlerini şöyle sürdürdü ”Meşal ve Mursi görüşmesinde, Fetih-Hamas uzlaşı dosyası ayrıntılı bir şekilde işlendi. Bunun yanısıra Gazze halkının başta elektrik sıkıntısı olmak üzere bir çok sorunu ve Refah Sınır Kapısı’nın aktifleştirilmesi konuları ele alındı”