Dünya Mucizeye düştü

Mucizeye düştü

14.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Endonezya’nın havayolları şirketi Lion Air’e ait bir yolcu uçağı Bali açıklarında suya acil iniş yaptı. 108 kişinin bulunduğu uçakta can kaybı yaşanmazken yaralanan 22 kişi hastaneye kaldırıldı.

Mucizeye düştü

Endoznezya uçak mucizesini konuşuyor. Bali’nin arama kurtarma kuruluşu, 7’si mürettebattan oluşan 101 yolcu taşıyan Boeing 737-800 model uçaktaki herkesin güvenli bir şekilde kurtarıldığını açıkladı. Endonezya’nın Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgilere göre, Bandung-Denpasar kentleri arasında sefer yapan 180 yolcu kapasiteli uçak Bali’de iniş yapacağı Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı’nı geçerek 50 metre yükseklikten denize düştü. Soruşturma başlatılan kazanın nedeniyle ilgili kesin bir bilgi ise verilmedi.

Sicili kabarık
Yaralıların kaldırıldığı farklı hastanelerden çalışanlar ve olaya müdahale eden ilk yardım ekipleri, kaza mağdurlarının hepsinin üstünün ıslak olduğunu söyledi.
Görgü tanıkları da kurtulan yolcuların çoğunun yara aldığını ifade etti. AP’ye konuşan bir yolcu, “Uçak iniş pozisyonundayken birden denize yaklaşıp suya çakıldık. Tüm yolcular korku içinde çığlık atıyordu. Tüm eşyalarımı bırakıp acil çıkış kapısından kaçtım. Yardım ekipleri gelene kadar yüzerek uçaktan uzaklaştım” diyerek yaşadığı paniği anlattı. Bir kısmı yardım ekiplerince tahliye edilen yolcuların çoğu uçaktan yüzerek ve şişme botlarla kaçtıklarını söyledi.
Endonezya, uçak kazaları konusunda sicili bir hayli kabarık olan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Zira, birçok havayolu şirketinin ikinci ya da üçüncü el uçak kullandığı biliniyor.
Keza, Lion Air’in adı geçen yıl ocak ayına uyuşturucu madde kullanan mürettebat üyeleriyle gündeme gelmişti.