Dünya Netanyahu’nun takımı Araplara satıldı

Netanyahu’nun takımı Araplara satıldı

09.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail’in köklü kulüplerinden “Beitar Jerusalem”in yüzde 49’unu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hanedanı üyesi Hamid bin Halife el Nahyan satın aldı.

Netanyahu’nun takımı Araplara satıldı

Benzer satışlar futbol dünyası için sıradan olsa da, Arap karşıtı ve ırkçı taraftar gruplarıyla tanınan Beitar’ın Arap sermayesine satılması, hem İsrail’de hem de dünyada ses getirdi. Kudüs’te 1936’da kurulan Beitar Jerusalem, tarihi boyunca Arap ve Müslüman karşıtlığı ve herhangi bir Arap sporcuyu oynatmamasıyla tanınıyor. Kulüp, 2013’te iki Müslüman Çeçen oyuncu transfer ettiğinde, protestocular kulübün yönetim ofisini ateşe vermiş, oyuncular gol atınca yuhalamıştı. Kulüp yöneticisi Moşe Hogeg, takımın kapısının artık Arap oyunculara açık olduğunu duyurdu. Hogeg, gerek duyulursa ırkçı taraftarlarla hukuki bir mücadeleye girişeceklerini de ifade etti.

Haberin Devamı

Kulübün taraftarları arasında Başbakan Binyamin Netanyahu yer alırken, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, kulübün eski başkanlarından. BAE ve Bahreyn, 15 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen törende İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı. İlişkilerin normalleşmesinden bu yana, BAE’li yatırımcılar İsrail’de özellikle teknoloji sektörüne ilgi duyuyor. Ancak bu bir BAE’linin bir İsrail spor kulübünde hisse aldığı ilk yatırım.