Dünya New York metrosunda saldırı

New York metrosunda saldırı

13.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin en kalabalık kenti New York’ta dün sabah metroda düzenlenen silahlı saldırıda 16 kişi yaralandı. Kaçan işçi tulumlu saldırgan ise aranıyor.

New York metrosunda saldırı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - ABD’nin New York kentindeki Brooklyn semtinde dün sabah Sunset Park'taki 36. Cadde Metro istasyonunda bir saldırı düzenlendi.

Haberin Devamı

Tanınmamak için gaz maskesi takan ve üzerinde inşaatçı tulumu bulunduğu belirtilen orta yaşlardaki bir kişinin, silah ve sis bombalarıyla gerçekleştirdiği saldırıda 10 kişi vurularak, 6 kişi de dumandan zehirlenerek yaralandı. Sağlık durumu ağır olmayan yaralılardan birinin ise hamile olduğu aktarıldı.

Saldırganın metroda bir trenin kapıları kapandığı sırada rastgele en az 5 el ateş ettikten sonra kaçtığı bildirildi. Saldırganın, metro vagonuna sis bombası da attığı belirtilirken, itfaiye, olay yerinde çok sayıda patlamamış düzenek bulunduğunu ancak hepsinin sis bombası olduğunu söyledi. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda da, kurbanların platformda kanlar içinde yattığı görülürken, New York Polisi, raylara atlamış olabilecek silahlı adam için metro tünellerinde arama başlattı.

Haberin Devamı

Saldırganın siyahi olduğu iddia edilirken, polis yetkilileri olayın terör saldırısı olarak soruşturulmadığını duyurdu. İngiliz “Daily Mail”e konuşan, istasyonun karşısında mağaza işleten Türk kökenli Cemil Toseoğlu, 17 yaşındaki kızı okula gittiği sırada trenin saldırıya uğradığını anlattı. 

Toseoğlu, “Kızım okula gidiyordu ve olayın gerçekleştiği an trendeydi. Duman olduğunu ve diğer trene binmesinin söylendiğini söyledi. O iyi ama o kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. Sonra bana insanların silahlı ve belki de bombalı bir adam olduğunu bağırdıklarını söyledi” ifadesini kullandı.

Öte yandan, olayın ardından çevredeki ilk okullar tatil edilirken, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini bildirdi. Iowa’ya gideceği bilinen Biden'ın programını iptal edip saldırının olduğu bölgeye gidebileceği belirtildi.