Dünya New York’ta terör paniği

New York’ta terör paniği

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manhattan’da meydana gelen patlama New York’ta terör paniği yaşanmasına neden oldu. New York Belediye Başkanı Bill de de Blasio, olayı ‘kasıtlı bir eylem’ olarak niteledi

New York’ta  terör paniği

ABD’nin New York kentindeki Manhattan bölgesinde gerçekleşen şiddetli patlamada 1’i ağır 29 kişi yaralandı. Kentin turistik noktalarından biri olan Chelsea semtinde meydana gelen patlamanın ardından da büyük bir terör paniği yaşandı. Olayın gerçekleştiği sokak ve çevresini araç ile yaya trafiğine kapatan New York Polis Teşkilatı (NYPD) ekipleri, 23. Cadde’yle bağlantılı metro istasyonlarını hizmet dışı bıraktı.

Haberin Devamı

Terör saldırısı işareti yok
New York Belediye Başkanı Blasio, olayın bir terör saldırısı olduğunu yönelik bir işaret olmadığını belirtirken, olayı ‘kasıtlı bir eylem’ olarak nitelendirdi. Patlamaya çöp konteynerinin yakınında ya da içinde el yapımı bir patlayıcının neden olduğu ihtimali üzerinde duran terörle mücadele ekipleri, olay yerinde inceleme başlatırken, kentte güvenlik önlemleri artırıldı. New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırının uluslararası terörle bağlantısı ‘bulunmadığını’ açıkladı.
New York polisinin patlamanın gerçekleştiği bölgenin yakınlarındaki 27. Sokakta plastik bir torba içinde, cep telefonuna kablolar ile bağlanmış düdüklü tencere bulması paniği daha da artırdı. New York Emniyet Müdürü James O’Neill tencerenin güvenli bir şekilde olay yerinden alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Gök gürültüsünden şiddetli
Blasio’nun ‘kasıtlı eylem’ olarak nitelediği patlamanın hangi sebeple meydana geldiği bilinmiyor. Görgü tanıığı Rudy Alcide isimli bir kişi patlamanın ‘gök gürültüsünden daha yüksek bir ses’ çıkardığını dile getirdi.