Dünya ‘NFT’lerin çoğu artık değersiz’

‘NFT’lerin çoğu artık değersiz’

24.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

NFT’ler veya değiştirilemeyen tokenler, bir resim, video veya metin dahil olmak üzere dijital bir dosyanın sahipliğini ve orijinalliğini onaylamak için kullanılan bir kripto varlığı biçimi.

‘NFT’lerin çoğu artık değersiz’

Mart 2021’de kripto girişimcisi Sina Estavi, eski Twitter patronu Jack Dorsey’in ilk tweetinin NFT’si için 2,9 milyon dolar ödeyerek manşetlere çıkmıştı. Aralık 2021’de eski ABD first lady’si Melania Trump, gözlerinin sınırlı sayıda dijital sanat eserini içeren Melania’s Vision adlı NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü. Birçok kişi de milyon dolarlar ödeyerek NFT ürünler almıştı. 

Haberin Devamı

Değeri, 0 Ether 

Ancak İngiliz “Guardian” gazetesinde yayımlanan yeni bir araştırma, NFT’lerin çoğunun artık değersiz olduğunu gösterdi. NFT Scan ve CoinMarketCap verilerini inceleyen dappGambl’a göre, ünlüleri kasıp kavuran teknoloji trendinden iki yıl sonra, araştırmacılar 23 milyon insanın değersiz yatırımlara sahip olduğunu tahmin ediyor. Raporda, “73.257 NFT koleksiyonundan 69.795’inin piyasa değeri 0 Ether’e sahip” deniliyor. (Ether: Kripto para birimi).