Dünya ‘Oğlum babasını çok özlüyor’

‘Oğlum babasını çok özlüyor’

06.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna lideri Zelenskiy’in eşi Olena Zelenska, savaşın kendi ailesini de parçaladığını anlatırken, “Eşimle birlikte yaşamıyoruz. Bencilce olacak ama benim eşime, oğlumun babasına ihtiyacı var” dedi.

‘Oğlum babasını çok özlüyor’

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy (45) ile eşi Olena Zelenska (45) birbirlerini lise yıllarından bu yana tanıyor. Siyasetten önce aktör olan Zelenskiy ile senarist Olena, bir komedi grubunda ve TV stüdyosunda birlikte çalışıyordu. 2003’te evlenen çiftin 19 yaşında Oleksandra adlı bir kızları ve 10 yaşında Kyrylo adlı bir oğulları var. First lady, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’ya saldırmasıyla eşinden ayrı yerlerde aylarca iki çocuğuyla saklanmak zorunda kaldı. 

Haberin Devamı

‘Arada bir görüşüyoruz’ 

Rusya - Ukrayna çatışması tüm hızıyla sürerken bu hafta BBC’ye bir röportaj veren Olena Zelenska, savaşın kendi ailesini parçaladığını da anlattı: “Savaştan bu yana eşimle birlikte yaşamıyoruz. Ayrı yaşıyoruz. Birbirimizi görme imkanımız var ama bu da istediğimiz sıklıkta olmuyor. İmkanlar elverirse görüşebiliyoruz. Biraz bencilce olacak ama ben eşime, çocuklarım babalarına ihtiyaç duyuyor. Özellikle oğlum yaşının küçük olması nedeniyle babasını çok özlüyor. Ailece vakit geçirmeyi özledik.” 

‘Çocuklarım artık hayal bile kuramıyor’

Olena Zelenska, bireysel olarak da savaşta güçlü kalmak için direndiklerini anlatırken çocuklarına üzüldüğünü söyledi: “Zaman geçtikçe kendimi sakinleştirmemin ve hayatı ‘mevcut koşullar’da yaşamanın gerekli olduğunu anladım. Ancak savaşta yaşamanın belirsizliği çocuklar için daha büyük bir duygusal maliyet getiriyor. Çocuklarım artık hayal bile kuramıyor. Onların hiçbir şey planlamaması, bana acı veriyor. Kızım 19 yaşında bir genç. Seyahat etmek, hayal kurmak, yeni heyecanlar yaşamak hakkı. Ama savaş nedeniyle böyle bir imkanı yok. Biz tümüyle savaş sınırları içinde yaşıyoruz.” 

Haberin Devamı

‘Oğlum babasını çok özlüyor’

Metroda ders!

Ukrayna’nın Harkov şehrinde, Rusya bombardımanına karşı halkın sığınabileceği sığınaklar bulunmuyor. Bu nedenle metro istasyonuna sınıflar kuruldu. Fotoğraftaki ilkokul birinci sınıf öğrencileri de yeni eğitim yılının başlamasıyla metrodaki sınıfta dersbaşı yaptı. Öğrencilerin derslere evlerinden internet aracılığıyla katılma imkânı da var.