Dünya Oğul Trump yazışmaları yayımladı

Oğul Trump yazışmaları yayımladı

13.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Trump Jr. Rus avukatla görüşmelerine dair e-postaları yayımladı ve görüşmeyle ilgili babasına bilgi vermediğini söyledi. Trump ise oğlunu tebrik etti ve masum olduğunu savundu

Oğul Trump yazışmaları yayımladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr., “New York Times” gazetesi tarafından ortaya çıkarılan ve ABD’de büyük sansasyon yaratan Rus avukat ile yaptığı görüşmeleri Twitter’dan yayımladı. Trump Jr., New York Times’ın basacağını öğrendikten sonra, elektronik postalarını kendisi yayımlama kararı aldı. Yazışmalarda Trump Jr.’ın, İngiliz menajer Rob Goldstone’un aracılığında, Hillary Clinton ile ilgili belgeler vaat eden bir kişiyle görüşmeyi kabul ettiği görülüyor. Görüşme, Rus İşadamı Aras Agalarov ve oğlu Emin tarafından ayarlanıyor. Golstone bir elektronik postada kendilerine vaat edilenin “net bir şekilde üst düzey hassas bir bilgi ve Rusya ve hükümetinin Trump’a verdiği desteğin bir parçası olduğunu” söylüyor.
Assange tavsiye etti
Yazışmaları yayımlayan Trump Jr, daha sonra görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verirken, “Görüşme çok önemsizdi, söyleyecek bir şey yoktu. Bu yüzden babama da haber vermedim” dedi. Kendisiyle buluşmak isteyen Veselnitskaya’nın hiçbir bilgi vermediğini söyleyen Trup Jr., “Esas konuşmak istediği şey Amerikalıların Rus çocukları evlat edinmesiydi” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange, kendisinin Trump Jr.’a belgeleri yayınlaması tavsiyesinde bulunduğunu duyurdu. Assange, Trump Jr.’a “düşmanlarının elinde yazışmaların olduğunu ve içinden cımbızladıkları cümleleri kendisine karşı kullanacaklarını” söylediğini açıkladı.
ABD Başkanı Trump ise, maillerini yayınlayan ve açıklama yapan oğlunu, bu hareketinden dolayı kutladı. Büyük oğlunu Twitter’dan tebrik eden ABD Başkanı, “Oğlum Donald iyi iş çıkardı. Açık, şeffaf ve masumdu. Bu siyasi tarihteki en büyük cadı avı. Üzücü...” ifadelerini kullandı.
‘Elimde bilgi yoktu’
Bununla birlikte Moskova hükümeti, konuyla ilgisi olmadığını yinelerken, Trump Jr.’la buluştuğu söylenen Rus avukat Natalia Veselnitskaya da kendisine yöneltilen iddiaları reddetti. Basına konuşan Veselnitskaya, oğul Trump ile görüştüğünü kabul etse de Clinton ile ilgili kendisine hassas herhangi bir bilgi vermediğini ve Rus hükümetini temsil etmediğini söyledi. Sadece kendisini temsil ettiğini savunan Veselnitskaya, “Asla elimde hassas bilgiler yoktu, olamazdı” dedi.

Haberin Devamı