Dünya Oktay: Komik ve nafile bir çaba

Oktay: Komik ve nafile bir çaba

23.09.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou’nun Türkiye’ye yönelik “işgalci” ifadesini eleştirerek, “Kıbrıs meselesinin çözümü Yunanistan’ın Megalo İdea’sından vazgeçerek realiteye dönmesine bağlıdır. Durum böyleyken Yunan Cumhurbaşkanı’nın söyledikleri komik ve nafile bir propaganda çabası ve provokasyondur” dedi.

Oktay: Komik ve nafile bir çaba

 

Oktay, Sakellaropoulou’nun, Meis Adası’na giderek askerleriyle şov yaptığını, hemen ardından Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini  hatırlatarak, “Ada’da Rum cumhuriyeti hükümranlığının kurulması ve Kıbrıs Türkü’nün varlığının sona erdirilmesini açık açık dile getiren Yunanistan ve onun cumhurbaşkanı, Türk liderliğinin ülkelerine yönelik baskı ve saldırganlığının arttığından bahsediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oktay, “Irkçı ve faşist hayaller uğruna 1959-60 anlaşmalarıyla kurulan Kıbrıs’taki ortaklık devletini yıkan ülke Yunanistan’dır. 15 Temmuz 1974’te Albaylar Cuntası’nın maşası Nikos Sampson’u Ada’ya yollayıp darbe yaptıran, üstüne ‘Helen cumhuriyeti’ ilan ettiren ve ırkçı bir yaklaşımla Kıbrıs Türk halkını yok etmek, siyasi iradesini ortadan kaldırmak için her türlü silahlı  saldırıyı destekleyen Yunanistan’dır. Türkiye Kıbrıs’ta işgalci değil, tam aksine işgal ve ilhak girişimini engelleyen ülkedir.”