Dünya Olimpik ‘devrim’

Olimpik ‘devrim’

27.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadın sporcuların tüm yarışmalarda istedikleri formaları giymelerini savunabilmek amacıyla Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası’na tulum mayoyla katılan Almanya Kadın Jimnastik Takımı, Tokyo Olimpiyatları’nda yeni bir akım başlattı

Olimpik ‘devrim’

DIŞ HABERLER SERVİSİ İlk olarak nisan ayında düzenlenen Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda bacakları kapatan tulum şeklinde mayo giyerek dikkat çeken Almanya Kadın Jimnastik Takımı, Japonya’da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın önceki günkü eleme müsabakalarında da bu mayoları tercih etti. Nisanda özellikle cinsel tacizin spor alanında yaygın olduğunu belirterek kadınların yarışmalarda kendilerini rahat hissedecekleri şekilde giyinmesi gerektiğini savunan Alman sporcular, bu taleplerini Tokyo Olimpiyatları’nda da yineledi.

Haberin Devamı

‘Bu bizim hakkımız’

Sarah Voss, Pauline Schaefer-Betz, Elisabeth Seitz ve Kim Bui’nin yer aldığı Alman Kadın Jimnastik Takımı, Uluslararası Jimnastik Federasyonu’nun yarışmacıların “kalçadan ayak bileğine kadar tek parça esnek giysi” giymelerine izin verdiğini, dolayısıyla bacaklarını açıkta bırakan forma yerine bu tulumu tercih etmelerinin bir “hak” olduğunu söyledi.

‘Her kadın kıyafetini kendi seçmeli’

Üçüncü kez olimpiyat oyunlarına katılan Alman Kadın Jimnastik Takımı’ndan Elisabeth Seitz, her kadının kendi giyeceği kıyafeti kendisi seçmesi gerektiğini ve olimpiyatlarda da bunu gösterdiklerini söyledi. Seitz, “Bu, alışılagelen mayo tarzındaki jimnastik kıyafetini bundan sonra giymeyeceğimiz anlamına gelmiyor. O gün nasıl hissediyorsak, istediğimiz kıyafeti giymek istiyoruz. Başka bir yarışta giyeceğimiz kıyafeti biz seçmeliyiz” dedi. Seitz, ayrıca daha fazla kadın sporcunun “istediği gibi giyinme” özgürlüğünü kullanması için örnek olmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Olimpik ‘devrim’

Norveçli hentbolculara ceza verilmişti

Norveç kadın plaj hentbol takımı, 18 Temmuz’da Avrupa Şampiyonası’nda bikini altı yerine şort giymeleri üzerine kuralları ihlal etmekten para cezası almıştı. Avrupa Hentbol Federasyonu, takıma 1500, sporculara ise 150’şer euro ceza kesmişti. ABD’li şarkıcı Pink (41) dün bu cezaları ödemek istediğini duyurdu.