Dünya Omicron ulaşımı vurdu!

Omicron ulaşımı vurdu!

26.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm dünyaya yayılan Omicron varyantı, binlerce uçuşun iptal edilmesine ve havacılıkta bir kaosa neden oldu. Havayolları hastalık yüzünden personel bulmakta zorlanıyor

Omicron ulaşımı vurdu

Tüm dünyada Kovid-19'un yeni varyantı Omicron nedeniyle endişe artarken, yeni varyantın en sert etkilediği alan ulaşım ve uluslararası havacılık oldu. Etkisi sürdürmeye devam eden Omicron mutasyonu ve mutasyon nedeniyle yaşanan personel eksikliği sebebiyle Noel tatilindeki uluslararası binlerce uçuş iptal edildi. Bir uçuş takip platformu tarafından yapılan araştırmaya göre önceki Cuma günü en az 2 bin 401, dün ise 2 bin 300 uçuş iptal edildi. 11 bin uçuşta da gecikme yaşandı.

Haberin Devamı

Bu durumdan en fazla etkilenen ülke Çin oldu. China Eastern 474, Air China 188, United Airlines 177 uçuşu, Air India 160 ve Delta 150 seferini yapamayacağını duyurdu.

Öte yandan yapılan araştırma sonuçlarına göre, hafta sonu tatilinde ABD’de yapılan yurt içi ve yurt dışı uçuşlar, iptal edilen uçak seferlerinin dörtte birini oluşturuyor. United Havayolları ve Delta Havayolları, artan Kovid-19 vakaları nedeniyle personel eksikliği yaşandığına işaret ederek bir günde 300 uçuşunu iptal etti. Sosyal medyada birçok biletli yolcu, uçakların havalanmasına kısa süre kala duyurulan iptallere tepki gösterdi.
İngiltere’de de, Kovid-19’a yakalanan çalışanların kendilerini izole etmeleri sonrasında, havayolu şirketlerinde personel eksikliği yaşıyor. Alman havayolu şirketi Lufthansa ise dün yaptığı açıklamada, pilotların hastalık izinlerinde yaşanan büyük artış nedeniyle Noel tatilinde yapılması planlanan uzun mesafeli transatlantik uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kutlamalara gölge

Kovid-19 salgını Avrupa'nın çeşitli kentlerinde düzenlenmesi beklenen Noel şenliklerine ve kiliselerdeki kutlamalara bu yıl da gölge düşürdü. Almanya’da kiliseye gidenler, kişi sınırlaması ve sıkı tedbirler ile karşı karşıya kalarak, aşı veya negatif test sonucu göstermek zorunda kaldı. Frankfurt’ta da bin 200 kişi kapasiteli bir katedral, sosyal mesafe kuralları gereğince 137 kişi için rezerve edildi ve maskeler eşliğinde şarkılar söylendi. Belçika’nın Anvers kentindeki insanlar ise kültürel mekanların kapanmasını protesto etmek için Noel ağaçlarını pencerelerden aşağıya sarkıttı.

 

Yazarlar