Dünya Onun nasihate ihtiyacı yok!

Onun nasihate ihtiyacı yok!

17.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Madonna bu kez “Madame X Tour” sırasında hem sahnedeki hem de sahne arkasındaki 75 günlük yürüyüşünü anlatan filmle gündemde. Geçen hafta TV’de yaptıklarıyla tepki çekse de Madonna hep aykırıydı. Zaten kariyerinin başındaki şarkısıyla nasihate ihtiyacı olmadığını net söylemişti

Onun nasihate ihtiyacı yok

Efnan Atmaca - Popun kraliçesi, ABD’li star Madonna her daim gündemde. Çünkü ilgi çekmeyi biliyor. En son “Madame X” adlı konser filmini tanıtmak için Jimmy Fallon’un TV şovuna konuk oldu. Her şey Fallon’un Madonna’ya izleyicilerin filminden ne anlamasını umduğunu sormasıyla başladı. Bu soru üzerine Madonna “Sanat önemlidir. Bunun yeterince vurgulandığını düşünmüyorum. Şovda tekrar alıntıladığım şeylerden biri, sanatçıların huzuru bozmak için burada olduğu” yanıtını verdi. Ve yıllardır yaptığı gibi huzuru bozdu! Yerinden kalktı, Fallon’un masasına uzandı, iç çamaşırını izleyicilere gösterdi. Şovu bitince de oturup “Hayat sadece kediciklerle röportaj yapmaktan ibaret değil. Bir yetişkinle konuşmak istemiyor musun? Biraz yetişkin sohbeti yapalım” dedi. Pek çok insan bu davranışından dolayı Madonna’ya tepki gösterdi ancak Fallon, Madonna’nın zor durumda bıraktığı tek talk-showcu değildi. 1993’te David Letterman’a konuk olduğunda 20 dakika içerisinde tam 13 kez “s..” kelimesini kullanarak Letterman’a zor anlar yaşatmıştı. Kendi cinsel hayatından bahsettiği bir konuşmada Letterman’a hakaret etmişti. Dolayısıyla popun kraliçesi onu tanıdığımız ilk günden beri ‘aykırı’ydı ve söyledikleriyle yaptıklarıyla rahatsız etmeyi, rahatsız ederken de düşündürmeyi beceriyordu.

Haberin Devamı

‘Siyah İsa’yla sevişti

“Madonna” adını verdiği daha ilk albümüyle üç milyon satışa ulaşıp hemencecik bir ikon olan Madonna, ikinci albümüne de “Like a Virgin” adını verip her zaman aykırı şeyler söyleyeceğinin sinyalini vermişti zaten. Sonra da “Papa Don’t Preach” diyerek asi bir kız olduğunu ve kimsenin nasihatine ihtiyaç duymadığını söyledi açıkça. “Who’s That Girl” filmi sinema kariyerinde pek başarılı olmasa da aynı adla çıktığı turneyle artık bir dünya starı oldu Madonna. Ve daha 90’lara bile gelmemiştik. İçinden geçenleri açık açık söyleyen, cici kızları hayata küstürüp asi kızların yolunu açan, kadınların istediği gibi yaşamaları için hem şarkılarıyla hem stiliyle hem de kendi özel hayatıyla örnek olan Madonna insanları kızdırmaya başlamıştı bile. Ama kimse 1989’da yayınladığı “Like A Prayer”ın klibinde, yanan haç önünde dans edip, siyah bir İsa’yla sevişeceğini düşünemezdi. Dönemin papası onu kınayan bir mektup yazıp, Katolik doğan şarkıcıyı kiliseden aforoz etti. Sonradan öğrendik ki zaten Madonna’nın Katolik inancıyla pek işi yoktu. Çünkü o Yahudi mistisizmi Kabala’ya inanıyordu. İnancını yaymak için de elinden geleni yaptı. Ancak 1998’de sahneye yüzünde Hindu’lara göre iffeti, saflığı ve Tanrı’ya olan bağlılığı ifade eden Hindu motifleriyle çıktığını ve şovu cinselliğe çağrışım yaptığı için tepki çektiğini de hatırlatalım. Şu anda 63 yaşında olan Madonna, dünya çapında 120 milyon satan albümleriyle Guiness Rekorlar Kitabı’nda tüm zamanların en çok satan kadın şarkıcısı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Onun nasihate ihtiyacı yok

Madonna, Jimmy Fallon’un televizyon programında masaya uzanmasıyla da gündeme geldi.

Bir bildiği vardır!

Skandalları, aşkları ve başarılarıyla 80’lerden bu yana pek çok nesli büyüttü Madonna. Skandallarından birkaç örnek vermek gerekirse; İstanbul konserinde göğüs ucunu açarak seyirciye gösterdi. 2003 yılında VMA’de sahnelediği show’da hem Britney Spears hem de Christina Aguilera’yı dudağından öptü. “Body of Evidence” filminde mastürbasyon yaptığı bir sahne vardı ve bu sahne filmin 17 yaş sınırına takılmasına sebep oldu. Film, Madonna’nın mastürbasyon yaptığı tek yer değildi. 1991’deki “Blond Ambition” turnesinde Toronto’da sahnede bulunan yatakta mastürbasyon taklidi yaptığı için neredeyse tutuklanıyordu. 1992’de, beşinci albümü “Erotica”nın yayımlanmasından bir gün sonra piyasaya sürülen “Sex Book” adlı kitabı ilk günde 150.000 adedin üzerinde satarak New York Times En İyi Satanlar listesinde zirveye yerleşti. Albüm de kitap da insanlara cinsel kimlikleri, cinsiyetleri ya da hastalıklarından utanmamaları ve suç duymamaları gerektiğini anlatıyordu. Ancak her iki yayında müstehcen bulunarak eleştiri aldı. MTV’nin fazla açık saçık bulduğu ”Justify My Love” klibini yasaklaması üzerine şarkıyı ”video single” olarak piyasaya sürdü... Her hareketiyle kendinden söz ettirmeyi bilen popun kraliçesi, şimdi de belgeseliyle gündemde. Şarkıcının 2019-2020’deki “Madame X Tour” sırasında hem sahnedeki hem de sahne arkasındaki 75 günlük yürüyüşünü anlatan filmin ise daha çok ses getireceği kesin. Bakalım Madonna’yla çıktığımız bu 50 yıllık yolculukta daha neler öğreneceğiz. Son hatırlatma: Madonna’nın hep bir bildiği vardır!