Dünya ‘Ortaklığımızdan büyük memnuniyet duyuyoruz’

‘Ortaklığımızdan büyük memnuniyet duyuyoruz’

15.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ile eşi Cheryl Flake ve İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh’le eşi David Ng, Amerikan Bağımsızlık Günü nedeniyle bir resepsiyon verdi.

‘Ortaklığımızdan büyük memnuniyet duyuyoruz’

LEVENT KÖPRÜLÜ - Etkinliğe, aralarında Rahmi Koç’un da bulunduğu iş dünyasının önde gelen üyeleri, diplomatik ve askeri temsilciler, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri katılırken, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek de hazır bulundu.  ABD’nin ilk büyükelçiliğinin 1927’de bir tren vagonunda açıldığını hatırlatan Büyükelçi Flake, “Amerika, geride bıraktığımız 100 yılda Türkiye’yle kurduğu ortaklıktan büyük memnuniyet duyuyor. Aramızdaki ortaklığı, daha uzun yıllar sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’den övgüyle bahseden Flake, “Türkiye dışında başka hiçbir ülke, Rusya ve Ukrayna arasındaki ihtilafı Montrö sözleşmesi’ni uygulamaya koyarak kontrol altına alamazdı. Ve başka hiçbir ülke Karadeniz tahıl girişiminin kolaylaştırılmasını başarılı şekilde sağlayamazdı” dedi, Türkiye’de seçimlere katılım oranının diğer ülkelere örnek oluşturduğunu kaydetti.