Dünya Papa’nın ziyareti öncesi roketli saldırı

Papa’nın ziyareti öncesi roketli saldırı

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Papa Françesko’nun yapacağı ziyarete hazırlanan Irak’ın batısındaki Anbar vilayetinde, ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el Esed Askeri Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi.

Papa’nın ziyareti öncesi roketli saldırı

 

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, Pentagon 1 sözleşmeli sivil personelin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini, aynı zamanda maddi hasar da meydana geldiğini açıkladı. ABD, geçtiğimiz ay Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen roket saldırısından İran destekli Şii milis güçlerini sorumlu tutmuş ve Suriye’deki bir yapıya misilleme amaçlı hava saldırısı gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Öte yandan söz konusu saldırının, bir Papa’nın Irak’a düzenleyeceği ilk ziyaretten iki gün önce gerçekleştirilmiş olması dikkat çekti. Papa’nın 5-8 Mart tarihleri arasında Irak’ta 6 kenti ziyaret etmesi ve cumartesi günü de Şii lider Ayetullah Ali Sistani ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Vatikan, Papa Françesko’nun Kovid-19 aşısı olduğunu, pandemi ve süregelen güvenlik endişelere rağmen Irak ziyaretini gerçekleştireceğini açıklamıştı. Ziyaretlerinde genellikle zırhlı araçlara binmeyi tercih etmeyen Papa’nın, bu kuralı Irak’ta bozabileceği belirtiliyor.