Dünya Paris Orly’de terör alarmı

Paris Orly’de terör alarmı

19.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Orly Havalimanı’nda dün terör saldırısı korkusu yaşandı.

Paris Orly’de terör alarmı

Havaalanında görevli bir kadın askerin silahını almaya çalışan bir kişi vurularak etkisiz hale getirildi. Havalimanında güvenliği sağlayan Sentinel birliklerinden bir askerin silahını almak isteyen kişinin vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Olayın ardından havalimanının boşaltılırken bölgede operasyon başlatıldı.
Bu olaydan önce Stain banliyösünde meydana gelen olayda, şüpheli bir aracı durduran polise kontrol sırasında ateş açıldı. Bir polisin yaralandığı olay sonrası saldırgan olay yerinden siyah bir otomobil ile kaçtı. Olay yerine gelen İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, iki saldırının aktörünün de aynı kişi olduğunu açıkladı. Saldırganın Paris doğumlu ve 39 yaşında olduğu belirlendi. Le Roux, iki olay arasındaki bağlantıyı doğrulayarak, zanlının hem silahlı soygun nedeniyle poliste, hem de terör bağlantısı olanların izlendiği “S-güvenlik fişi” ile istihbaratta kaydı olduğunu açıkladı. Paris Terörle Mücadele Savcılığı, hem Orly Havalimanı hem de Stains’de meydana gelen saldırı ile alakalı soruşturma başlattı.
Güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 3 bin yolcunun tahliye edildiği Orly Havalimanı’nın akşam saatlerine kadar kapalı tutuldu. Paris’in ikinci büyük havalimanı olan Orly’den uçuşlar, Paris’teki en büyük havalimanı olan Charles de Gaulle’e yönlendirildi.