Dünya Peçeli kadınlardan sivil itaatsizlik

Peçeli kadınlardan sivil itaatsizlik

12.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en büyük Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapan Fransa’da, tepki çeken peçe yasağı dün dev bir sivil itaatsizlik hareketi eşliğinde yürürlüğe girdi

Peçeli kadınlardan sivil itaatsizlik

Raşid Nekkaz adlı Müslüman bir emlakçı, internette yayınladığı videoda kadınları sokağa peçe ile çıkmaya çağırıp 150 euroluk (328 TL) para cezasını ödemeye söz verdi.

Katedralin önünde gösteri
Fransa’da yasağa karşı çıkan peçeli kadınların sembolü haline gelen ve yasağın başladığı gün peçesiyle dışarı çıkacağını önceden açıklayan Fas kökenli Kenza Drider de dün sabah güney kenti Avignon’daki evinden peçesiyle çıkıp, kameralar eşliğinde Paris trenine bindi. Tren istasyonunda gazetecilere “Bu yasa seyahat ve din özgürlüğü haklarımı ihlal ediyor” dedi. Drider, Notre Dame Katedrali’nin önünde düzenlenen bir gösteri sırasında tutuklandı. Burada peçe takan bir başka kadının, yüzü açıkta bırakan bir İslami giysi giymiş bir kadının ve bir organizatörün de izinsiz gösteri yapmaktan tutuklandığını açıkladı.

300 kadına özel yasa
Bu arada Nekkaz ve peçe giyen bir kadın arkadaşı da Elysee Sarayı’nın önünde yaptıkları gösteride tutuklandı. Ülkede 300- 2000 kadının peçe giydiği tahmin ediliyor. Yasa kimlik kontrolüne izin vermeyen peçeli kadınların 150 euro ceza ödemesini öngörüyor.

Haberin Devamı

Peçeli kadınlardan sivil itaatsizlik

İLK GÜN ALTI KİŞİ TUTUKLANDI
Kenza Drider, Notre Dame Katedrali’nin önünde tutuklandı.