Dünya Pentagon, PYD’nin dahil olduğu gruba 65 bin kişilik ekipman istemiş

Pentagon, PYD’nin dahil olduğu gruba 65 bin kişilik ekipman istemiş

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’den çekilme tartışmalarının sürdüğü ABD’de Savunma Bakanlığı’nın Pentagon), 2019 bütçesinde Suriye’de PYD/PKK’nın da dahil olduğu 60 ila 65 bin kişilik bir gruba silah ve mühimmat talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Pentagon, PYD’nin dahil olduğu gruba 65 bin kişilik ekipman istemiş

Pentagon, şubat ayında 2019 mali yılı için Kongreye sunduğu savunma bütçesinde, Suriye’de DAEŞ karşıtı mücadele kapsamında iş birliği yaptığı gruplara 300 milyon dolarlık silah desteği talebinde bulunmuştu. Bütçede ayrıca sınır güvenliği için söz konusu gruplara 250 milyon dolar bütçe desteği isteyen Pentagon, miktarların detayları ile ilgili belgeleri paylaşmamıştı.
AA, 2019 Mali Yılı Savunma Bütçesi kapsamında “savaş fonu” olarak da bilinen Denizaşırı Muhtemel Operasyonlar için ayrılan bütçenin detaylarını içeren belgeye ulaştı. “2019 Mali Yılı Denizaşırı Muhtemel Operasyonlar: DAEŞ Karşıtı Eğit Donat Fonu Gerekçeleri” başlıklı belgede, ABD yönetiminin Suriye’de 30 bini Orta Fırat Vadisi’nde devam eden çatışmalarda, 35 bini de DAEŞ’tan alınan bölgelerde iç güvenliği sağlamak üzere toplam 60 ila 65 bin civarında bir grup için silah, mühimmat ve ekipman talebinde bulunduğu kaydedildi.