Dünya Pizza kutusu yakalattı!

Pizza kutusu yakalattı!

31.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medya fenomeni Andrew Tate, iklim aktivisti Greta Thunberg’le Twitter’da tartıştığı sırada yayınladığı bir videosundaki pizza kutusu ‘sayesinde’ polislerce yakandı.

Pizza kutusu yakalattı

Geçtiğimiz günlerde İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ile Twitter üzerinden yaptığı tartışmayla gündeme gelen İngiliz-Amerikan sosyal medya fenomeni ve eski kick boksçu Andrew Tate, insan kaçakçılığı, en az 6 kadına tecavüz ve organize suç grubu kurma suçlamalarıyla Romanya’da gözaltına alındı. Kadın düşmanı yorumlar ve nefret söylemi nedeniyle çeşitli sosyal medya platformlarından yasaklanan Tate’in kardeşi Tristan Tate ile birlikte gözaltına alındığı belirtilirken, polisin Thunberg tartışması “sayesinde” eski kick boksçuyu yakaladığı ortaya çıktı. Önce Twitter’da Thunberg’i etiketleyerek “Bana e-posta adresini gönder ki sana otomobil koleksiyonumun listesini ve karbon emisyonlarının miktarını atayım” diyen Tate’in daha sonra yayınladığı iklim aktivistine mesaj gönderdiği bir videoda yanında görülen pizza kutusunun yerini açığa çıkardığı belirtildi.

Haberin Devamı

Pizza kutusu yakalattı

Andrew Tate, insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç grubu kurma suçlamalarıyla karşı karşıya.

Villada yakalandı

Pizza kutusunun üzerindeki Rumence yazılar sayesinde polisin sosyal medya fenomeninin yerini tespit ettiği belirtilirken, Tate’in başkent Bükreş yakınlarındaki bir villaya düzenlenen baskınla gözaltına alındığı bildirildi. Kendini “kadın düşmanı” olarak tanımlayan ve “toksik erkekliğin kralı” unvanıyla sosyal medyada milyonlarca takipçi kazanan Tate’in yakalanması sonrası Thunberg, dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Thunberg, Twitter’da Tate’i kastederek esprili bir dille “Pizza kutularını geri dönüştürmezsen böyle olur” ifadesini yayınladı.