Dünya Prag’da üniversiteye saldırı: 15 ölü

Prag’da üniversiteye saldırı: 15 ölü

22.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda, 15 öğrenci hayatını kaybetti, 30 öğrenci de yaralandı.

Prag’da üniversiteye saldırı: 15 ölü

Saldırgan, koridorda öğrencilerin üzerine otomotik tüfekle ateş açarken, bulundukları sınıflarda masa ve sandalyeler ile barikat kuran öğrenciler büyük panik yaşadı. Bazı öğrenciler de üniversitenin üst katlarında cam kenarına çıkarak yardım bekledi. Çek basınında yer alan haberlerde, saldırgandan kaçmak için cam kenarına çıkan bir öğrencinin düşerek hayatını kaybettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Polis, vurularak etkisiz hale getirilen saldırganın Çekya vatandaşı 24 yaşındaki David Kozak olduğunu açıkladı.

ÖNCE BABASINI VURMUŞ

Üniversitenin öğrencisi olan Kozak’ın sabah saatlerinde Kladno’daki evinde babasını öldürdüğü belirtildi. Saldırganın sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalara ulaşıldığını ifade eden polis, Kozak’ın babasını öldürdükten sonra okula gideceğinin tespit edildiğini ve önlem olarak okulun boşaltıldığını fakat saldırganın başka bir binaya giderek saldırıyı oradan gerçekleştirdiğini açıkladı. Polis, Kozak’ın saldırıyı tek başına gerçekleştirdiğini ve saldırının ardından intihar ettiğini belirtti.

Çekya İçişleri Bakanı Vit Rakusan, saldırının terörle bağlantısı olmadığını açıkladı. Çekya Başbakanı Petr Fiala da, ülkenin doğusuna yapacağı geziyi iptal ederek, Prag’a döndü.